Trenin hareketini engelleme davasında beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2010 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl'ın da arasında bulunduğu 4 sendikacı, 15 Aralık 2009'daki eylemleri sırasında, Ankara-İstanbul seferini yapacak Anadolu Ekspresi'nin hareketini engelledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Culfa ve BTS Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kitapcı ile sanık avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz, esas hakkındaki görüşünde, sanıklar hakkında kamu davası açılmasına karşın, olayda cebir ve şiddetin söz konusu olmadığını, TCDD işlemine karşı tepkinin dile getirilmek istendiğini belirtti.

Mevzuat uyarıca, trenin, bulunması gereken asgari personel şartını taşımadığını, bu sebeple hareket etmesinin de mümkün olmadığını ifade eden Savcı Yavuz, trenin hareket saatiyle fiili kalkış saatini de göz önüne alarak, suçun unsurlarının oluşmadığı kanaatiyle, sanıkların beraatını istedi.

Sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmalarında, savcının görüşüne katıldıklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Yargıç Tekman Savaş Nemli, sanıkların beraatına karar verildiğini açıkladı.

İddianamede, sanıkların ''demiryolu ulaşım aracının hareketini engelledikleri'' iddiasıyla 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber