Siirt AK Parti İl Başkan Yardımcısı istifa etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ekim 2010 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan KOYUNCU

SİİRT'te AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Batğı, partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Batğı, partisinin Siirt milletvekilleri ve teşkilatının halkan kopuk olduğunu öne sürerek, eleştirilerde bulundu.

AK Parti Siirt İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Batğı, yaptığı açıklamada il teşkilatının çalışmalarını eleştirdi. Batğı, İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına neden olarak, Siirt'te yapılan temiz su arıtma tesisi ve katı atık arıtma tesisinin tamamlanmamasını gökterirken, ?Altyapıda keşmekeşlik ile ilgili başta milletvekilleri ve teşkilat elini taşın altına koymadı. Gerekli adımları atmadı. Defalarca memleketin sorunların ve bunlara yönelik çözüm önerilerini söyledim. Kimse çıkıp hesap sormadı. Üstü örtünmeye çalışıldı? iddialarında bulundu. Siirt milletvekilleri ve parti teşkilatının halktan tamamıyla kopuk olduğunu öne süren Zekeriye Batğı, şöyle devam etti:

?Yıllarca bu partinin üst konumunda görev yaptım. Halkın talep ve eleştirilerini ilgili noktalara taşımama rağmen hiçbir çözüm üretilmedi. Siirt milletvekilleri ve parti teşkilatı, Hükümetin nihayetinde Başbakan'ın politikalarına ayak uyduramıyor. Gündemlerinde halk yok, bugün sokakta 100 insandan 99'u milletvekilleri ve teşkilattan memnun değil, bu hayra alamet değil.?

Batğı, yerel seçimlerde Siirt merkez, Kurtalan, Eruh ve Pervari ilçelerinde belediyelerin kaybedilmesinin en büyük nedenlerinin milletvekili ve teşkilat olduğunu öne sürdü. Batğı, şöyle devam etti:

?Burada aday ve meclis üyeleri yanlış tespit edildi. Seçim ciddiye alınmadı, adayların halkla olan kriterleri yok sayıldı, halkın partiye olan talepleri önemsenmedi. Halen de bu talepler dinlendiriliyor. Önümüzde büyük bir seçim var, sıkıntılar aşılmazsa parti için felaket kapıda. Aydınlar ve Şirvan üzerinde aynı tezgahlar kuruldu ama başarılı olamadı, aday tespitinde çok direndik ve başarılı olduk.?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir idol olduğunu iddia eden Zekeriye Batğı, ?Referandum ve önceki seçimlerde halk Erdoğan için oy verdi. Hükümetin politikalarına ayak uyduramayan, halktan kopuk ve sorunları görmemeye çalışan yönetim ve milletvekilleri var. Defalarca uyarmama rağmen su sorunları görmemeye çalışan bir yönetimle uyuşmadığım için istifa ettim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber