Polis ispatlayamayınca, mahkeme radar cezasını iptal etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Ekim 2010 08:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Polis tarafından ispat edilemeyen radar cezaları mahkeme tarafından iptal ediliyor.

Kahramanmaraş'ta, aşırı hız yaptığı gerekçesiyle radara yakalanan bir kişiye kesilen ceza, kanıtlanmadığı için iptal edildi. Karar, başka davalara da emsal oldu.

Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikret Anlı otomobiliyle seyir halindeyken, radara yakalandı. Aşırı hız yaptığı gerekçesiyle Anlı'ya trafik polisleri ceza kesti. Hız yaptığını kabul etmeyen Fikret Anlı, kesilen cezayı haksız buldu; olayı mahkemeye taşıdı. Mahkeme, itiraz eden Fikret Anlı'yı haklı buldu. Verilen cezayı iptal etti. Mahkeme verdiği kararda, emniyet müdürlüğünün yazılan müzakereye verilen cevapta video kamerasız radar cihazı ile kayıt yapıldığı, CD kayıtlarının bulunmadığının bildirildiği, oysa hukuk devleti ilkesinin tam anlamı ile gerçekleşebilmesi için idarenin yaptığı işlemlerin günümüz koşullarını gerektirmesi gerektiği belirtildi. Teknik araç ve gereç kullanılmaması halinde, idari işlemin memurların takdirine bağlı olacağının ifade edildiği kararda, bunun ise keyfiyetlere yol açabileceğine dikkat çekildi.

Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar, başka davalara da emsal olmaya başladı. Anlı'nın başından geçenleri, Avukat Osman Demirci de yaşadı. Kendisine kesilen cezayı haksız bulan Demirci, durumu mahkemeye taşıdı. Demirci bu keyfiliğin önüne geçmek için, Çarşamba Sulh Ceza'ya açtığı davaya, Kahramanmaraş'ta Fikret Anlı'nın yaptığı itirazı haklı bulunan kararı sunduğunu dile getirdi. SELÇUK KAPUCİ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber