Avcılar'daki çatışmada 2 polise ceza verilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2010 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avcılar'da takip ettikleri İsmail Karaman ile aralarında çıkan çatışmada ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 2 emniyet görevlisi hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Nihat Çulhaoğlu ve Ali Erşan katılmadı. Sanıkları avukat İlhami Yelekçi'nin temsil ettiği duruşmada, ölen İsmail Karaman'ın kardeşi müdahil Bektaş Karaman'ın avukatları Oya Aslan, Taylan Tanay, Ali Şafak, Süleyman Gökten, Serhan Arıkanoğlu ve Güray Dağ hazır bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Nihat Çulhaoğlu ve Ali Erşan'ın haklarında ''görevi yerine getirme sırasında faili belirsiz bir şekilde maktul İsmail Karaman'ı öldürmek'' suçundan dava açıldığını hatırlattı.

Sanıkların söz konusu eylem sırasında, kanuni görevlerini yerine getirdiklerini ve kendilerine karşı haksız bir saldırıyı, saldırıyla orantılı bir biçimde def ettiklerini belirten mahkeme heyeti, bu nedenle emniyet görevlilerinin yasal savunma sınırları içerisinde hakaret ettiklerini bildirdi.

Mahkeme heyeti, bu nedenle sanıklara ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Oy çokluğuyla alınan karara muhalif kalan mahkeme heyeti başkanı İlhami Yılmaz ise sanıkların ''İsmail Karaman'ı haksız tahrik altında, kastın aşılması suretiyle öldürmek'' suçundan, 4 yıla kadar hapis cezası öngören TCK 87. maddesinin 4. fıkrası ile 29. maddeleri uyarınca hapis cezasına çarptırılmaları gerektiği görüşünde olduğunu bildirdi.

Duruşma öncesinde, adliye önünde açıklama yapan grup ise adalet istediklerini dile getirerek, İsmail Karaman'ı ölümüne ilişkin yargılanan polislerin cezalandırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Avcılar Firuzköy'de 6 Temmuz 2001 tarihinde yasa dışı bir örgütte üye olduğu gerekçesiyle takip edilen İsmail Karaman ile polis ekibi arasında çıkan çatışmada Karaman hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında 2 emniyet görevlisi hakkında dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber