Yağış gidiyor, sıcaklık artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, sıcaklıkların yarın iç ve batı bölgelerde, hafta başından itibaren de ülke genelinde 3 ila 5 derece yükseleceğini belirterek, ''Rekor yağışların ardından, yeni haftada ülke genelinde yağış beklenmiyor, hava sıcaklığının artışını sürdürmeye devam edeceği tahmin ediliyor'' dedi.

Çağlar, bugün Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'in doğusunun yağışlı geçeceğini belirten Çağlar, yağmur ve sağanağın, sabah ilk saatler ve gece, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını söyledi.

Çağlar, yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olacağını tahmin ettiklerini belirterek, ''Rize ve Hopa çevreleri başta olmak üzere Doğu Karadeniz kıyılarında Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'da lokal sel sonucu yaşanabilecek heyelan tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor'' dedi.

Yağışlı sistemin yarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesinin beklendiğini bildiren Çağlar, hava sıcaklığının bugün doğu bölgelerde 8-10 derece azalacağını, batı bölgelerde ise 2 ila 4 derece artacağını kaydetti.

Yarın, sıcaklıkların iç ve batı bölgelerde, hafta başından itibaren ülke genelinde 3 ila 5 derece yükseleceğini belirten Çağlar, ''Rekor yağışların ardından, yeni haftada ülke genelinde yağış beklenmiyor, hava sıcaklığının artışını sürdürmeye devam edeceği tahmin ediliyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber