KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sona erdi/ Video

İptal edilerek yeniden düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Eğitim Bilimleri Sınavı saat 12.00'de sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da, olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapılan sınava, öğretmen adayı 294 bin 909 aday katıldı. Polisler hariç toplam 40 bin 800 ÖSYM görevlisinin gözetimi altında geçen sınavda, adaylara 120 soru yöneltilerek 150 dakika süre verildi. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Memurlar.net Forumundan- 2010 KPSS Eğitim Bilimleri soru ve cevapları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2010 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adaylara sınavda Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Metotları ve Rehberlik konularında sorular yöneltildi.

Sınav başlamadan önce emniyet görevlileri tarafından kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak binalara alınan adaylara, sınav süresince yeni belirlenen kurallar uygulandı. Adayların üzerleri, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlara karşı hem elle, hem de dedektörle tek tek arandı. Adaylar ayrıca saç tokalarından metal paraya kadar aranarak, aksesuar veya araç gereçle sınava girmelerine izin verilmedi.

Adaylara, kalem, silgi, kalemtıraş, su, şeker ve peçete, ÖSYM tarafından dağıtıldı.

Birkaç yıl önce başlatılan sınav esnasında tuvalete gidebilme izni, KPSS'de soruların sızdırıldığı iddiaları nedeniyle kaldırıldığı için, sağlık raporu bulunanlar hariç adaylara sınav sırasında tuvalete gitme izni verilmedi.


Sınav sonuçları, adayların adreslerine sınav sonuç belgesiyle bildirilecek. Bu belgede adayların teste verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSSP10 puanı yer alacak. Adaylar ayrıca sınav sonuçlarını internet yoluyla da öğrenebilecek.


KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI BAŞLADI

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı kanaatiyle iptal edilerek yeniden düzenlenen Eğitim Bilimleri Sınavı saat 09.30'da başladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen sınav, Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da yapılıyor. Toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda gerçekleştirilen sınava öğretmen adayı 294 bin 909 kişi katılıyor. Sınavda emniyet görevlileri hariç 40 bin 800 ÖSYM görevlisi çalışıyor.

Sınavda adaylara 120 soru sorulacak ve 150 dakika süre verilecek.

İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adaylar, daha önce sınava girdikleri illerden farklı illerde sınava katılıyor.tÖSYM, bu sınavda olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Adaylar, sınav binalarına alınırken üstleri polisler tarafından elle ve detektörle arandı. Adayların saatlerinden yüzüklerine, kolyelerinden tokalarına her türlü aksesuarları çıkartırılarak, yanlarında hiçbir eşyayla sınav binalarına girmelerine izin verilmedi.

Başörtülü adaylar da üstleri detektörle aranarak, sınav salonlarına alındı.

Adayların yanlarında hiçbir araç-gereç getirmelerine izin vermeyen ÖSYM; sınav salonlarında adayların kullanması için içinde kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, su ve peçete bulunan paketler dağıttı. Ayrıca, salonlarda duvar saati de bulunuyor.


ÖSYM tarafından temmuz ayında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayla iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı bugün yapılacak.

Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda düzenlenecek sınava, öğretmen adayı 294 bin 909 aday katılacak. Sınavda emniyet görevlileri hariç 40 bin 800 personel görev alacak. Saat 09.30'da başlayacak sınavda, adaylara 120 soru sorulacak ve 150 dakika süre verilecek. İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 soru ve üstünde doğru cevap vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler ise il bazında değiştirildi. Söz konusu adaylar, kendileri için belirlenen yeni merkezlerde sınava alınacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber