Terör örgütü PKK, eylemsizliği genel seçimlere kadar uzattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2010 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK, 31 Ekim'de sonra eren eylemsizlik sürecini 2011 genel seçimlerine kadar uzattığını açıkladı.

Örgüt adına yapılan yazılı açıklama, PKK'ya yakın bir internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada, "Sürecin kesin bir ateşkese dönüşmesi için Türk devletinin de ateşkese her bakımdan uyması bir zorunluluktur." denildi.

PKK, 13 Ağustos'ta tek taraflı olarak ilan ettiği eylemsizlik süresi 30 Eylül'de dolunca, süreci Ekim ayı sonuna kadar uzattığını açıklamıştı. Eylemsizlik kararının örgütün elebaşı "Abdullah Öcalan'la devletin geliştirdiği diyalogların bir nitelik kazanması" sonucu alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, Öcalan'ın PKK'ya ilettiği 'kapsamlı mesaj' sonucunda çözüm eğilimini güçlendirmek için bu karar alındı. Yazılı açıklamada, "demokratik çözüm sürecini dayatmak ve Türkiye'nin önündeki parlamento seçimlerinin sağlıklı geçmesi için, halklarımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun bir gereği olarak bu tarihten itibaren 2011 genel seçimlerine kadar eylemsizliğin sürdürülmesine karar vermiştir." denildi.

Terör örgütü, "Eylemsizlik durumunu zorlayan koşulların dayatılması halinde yönetimimiz toplanarak sürecin gidişatı hakkında yeniden durum değerlendirmesi yapacaktır." açıklamasını yaptı.

Açıklamada ayrıca başta ABD ve AB olmak üzere uluslararası ve bölgesel tüm güçleri "Kürt halkına karşı inkar ve şiddet politikalarını desteklememeye" çağrıldı.


KCK, eylemsizliği seçimlere kadar uzattı

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barındıran KCK, 31 Ekim'de sonra eren eylemsizlik sürecini 2011 genel seçimlerine kadar uzattıklarını açıkladı. KCK, "Sürecin kesin bir ateşkese dönüşmesi için Türk devletinin de ateşkese her bakımdan uyması bir zorunluluktur." dedi.

Kürt sorununun çözümünde bugün çok önemli bir sürece girildiğini belirten KCK, gerçek anlamda demokratik çözüm ve barışa için 5 adım atılması gerektiğini sanundu. KCK, taleplerini şöyle sıraladı: "Askeri ve siyasi alanlara dönük operasyonların durdurulması, tutuklanan Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması. Öcalan'ın sürece aktif olarak katılmasının önünün açılması ve yürütülen diyalogun müzakere düzeyine çıkarılması. Sürecin ilerlemesi için anayasa ve hakikatleri araştırma komisyonlarının kurulması. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber