276 kişilik cezaevinde 900'ün üzerinde mahkum yaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2010 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi kapasitesini aştı. Kapasitesinin 4 katı mahkum barındıran cezaevine yardımcı cezaevi girişimleri sürüyor. 276 kişilik olan cezaevinde 900'ün üzerinde mahkum yaşıyor. Yeni bir cezaevi için uzun zamandır sivil toplum kuruluşları çaba gösteriyor. STK'ların çabaları yeni yeni sonuç vermeye başladı.

Şanlıurfa Barosu'nu ziyaret eden AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Şanlıurfa Barosu'nun yeni yönetimini kutladı. Şanlıurfa Adliyesi'nin ve Şanlıurfa'nın hukuki yönden gözle görülebilir sorunları olduğunu ifade eden Önen, Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan sıkıntıları görmezden gelmenin mümkün olmayacağını, yeni bir cezaevi inşası için çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Önen, cezaevindeki içler acısı durumun herkes tarafından bilindiğini söyledi. Cezaevinde yatanların mahkum da olsa sonuçta insan olduklarını, hürriyetleri kısıtlansa da eziyete maruz kalmamaları gerektiğinin kaydeden Önen, şu şekilde konuştu: "Barodaki arkadaşlar sıkıntılarla ilgili detaylı bir dosya hazırlayıp Ankara'ya gelsinler. Bakan'ımıza iletelim. Talebimizin Bakan'ımız tarafından geri çevrileceğine ihtimal vermiyorum. Zaten herkes biliyor ki cezaevimizin durumu da içler acısı. Adalet Bakan'ımızla görüştüğümde, kendilerinin yeni bir cezaevi yapılması için hazırlıklarını tamamladıklarını ve Şanlıurfa'da yer belirlenmesini beklediklerini söylediler."

Şanlıurfa Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Abdulhamit Tapşık ise cezaevinin gerçekte 276 kişilik kapasitesi olduğunu dile getirdi. Daha önce hiçbir düzenleme yapılmadan Adalet Bakanlığı tarafından kapasitenin 450'ye çıkarıldığını hatırlatan Tapşık, ancak şu an itibarı ile kapalı cezaevinde 900'e yakın mahkumun kaldığını, bu sayının ciddi anlamda hak mahrumiyeti doğurduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber