TRT, teşkilat ve görevleri yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Kasım 2010 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27748

YÖNETMELİK

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU KURULUŞ VE

GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/10/2009 tarihli ve 27382 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Birim: Kurumun hizmet ve görev alanlarına giren faaliyetlerini yürüten ana hizmet; istişari mahiyette yardımcı olan teknik, idari, hukuki ve mali konularda faaliyette bulunan danışma ve denetim ile bu birimlere yardımcı olan Kurumda zorunlu olarak yürütülmesi gereken idari, mali ve güvenlik gibi hizmetleri yerine getirmekle görevli yardımcı hizmet, taşra teşkilatı, haber büroları ve yurt dışı teşkilatı birimlerini,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ç) bendi ile aynı maddeye aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

?ç) Koordinatörlükler;

1) Televizyon Dairesi Başkanlığına bağlı TRT 1, TRT Avaz, TRT 6, TRT Anadolu, TRT Arapça, TRT Farsça, TRT Çocuk, TRT Müzik, TRT Turizm ve Belgesel, TRT Eğitim, TRT HD, TRT Yeni Medya Kanal Koordinatörlükleri ile Yapım Koordinatörlüğünden;

2) Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığına bağlı TRT Türk, TRT Haber, TRT Spor, TRT İngilizce Kanal Koordinatörlüklerinden;

3) Stüdyolar ve Program İletim Sistemleri Dairesi Başkanlığına bağlı Prodüksiyon Kaynakları Koordinatörlüğünden,?

?(2) Bu Yönetmelik ile Koordinatörlüklere verilen görevler, bağlandıkları birimlerin görevleri arasında nitelendirilir.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin üçüncü bölümünün başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Ana Hizmet Birimleri ile Koordinatörlükler?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Ana Hizmet Birimleri; Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı, Televizyon Dairesi Başkanlığı, Radyo Dairesi Başkanlığı, Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Müzik Dairesi Başkanlığı, Stüdyolar ve Program İletim Sistemleri Dairesi Başkanlığı, Verici İşletmeleri Dairesi Başkanlığı, Arşiv Dairesi Başkanlığından meydana gelir.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya (ğ), (h) ve (ı) bentleri eklenmiştir.

?ç) Yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarla ortaklaşa ve karşılıklı yardımlaşma yoluyla gerçekleştirilecek televizyon program ve film yapımı ile ilgili sözleşme işlemlerini yürütmek,?

?d) Program ve hizmetlerin yurt dışına satışı, kiralanması ve değişimine dair faaliyetleri yürütmek; ilgili birimler ile işbirliği içinde bu faaliyetlerle ilgili yurt dışı fuarlara katılmak,?

?ğ) Kurum içinden ve/veya Kurum dışından gelen program önerilerini değerlendirmek ve/veya yönlendirmek,?

?h) Kurum dışı yapımcılarla sözleşme düzenlemek ve buna ilişkin çalışmaları yürütmek,?

?ı) Başkanlıkça yapımına karar verilen Kurum içi yapımları, yapım sürecinin başlaması için ilgili birime iletmek.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (j) bendi eklenmiştir.

?j) Bağlı olduğu birimin en üst amiri tarafından verilecek benzeri görevleri yerine getirmek.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (d) ve (e) bentleri eklenmiştir.

?d) Yapım ve yayın hizmetlerinde, öncelikle Kurum kaynaklarından yararlanmak, Kurum kaynaklarının yeterli ve/veya ekonomik olmaması halinde, program bazlı kullanılmak üzere her türlü mal ve istihdam niteliğine dönüşmeyecek hizmet alımlarını yapmak,?

?e) Bağlı olduğu birimin en üst amiri tarafından verilecek benzeri görevleri yerine getirmek.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (ı) bendi eklenmiştir.

?b) Bu hizmetlerde öncelikle Kurum kaynaklarından yararlanılmasını, gerektiği hallerde Kurum dışından kiralama ve/veya satın alma yolu ile temin edilmesi veya Kurum dışına ücreti karşılığı hizmet, araç, gereç ve eleman temin edilmesini sağlamak,?

?ı) Bağlı olduğu birimin en üst amiri tarafından verilecek benzeri görevleri yerine getirmek.?

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 50 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(2) Kurum personelinin geçici görevlendirmeleri hariç olmak üzere, 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenmesini gerektirmeyen birim içi görev yerleri, 2954 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde sayılan birimlerin en üst amirleri tarafından belirlenir.?

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber