Eski kaymakam ağır cezalık oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı sırasında görevi kötüye kullandığı iddia edilen Sakarya Vali Yardımcısı A.S.'nin yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Sakarya Vali Yardımcısı A.S., ilk duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanık A.S., Mustafakemalpaşa Kaymakamı olarak görev yaptığı 2005 ve 2009 yılları arasındaki afet ödeme yönetmeliği, briç turnuvasına katılan davetlilerin konaklama gideri ve 2 ayrı yemek bedeli olmak üzere toplam 8 bin liralık 4 ayrı faturayı komisyon kararına gerek görmeden imzalamakla suçlanıyor.

Bu arada A.S.'nin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadesinde, hakkındaki iddiaları yalanladığı belirtildi. Mahkeme, A.S.'nin davasını eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Kaymakam A.S., Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yatığı dönemde, oğlunu işe aldırması, makam aracını alkollü olarak kullanıp kaza yapması gibi pek çok olay sebebiyle Kamu Etik Kurulu tarafından kınama cezasına çarptırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber