DES Genel Başkanı Avcı, 18. Milli Eğitim şurası'nı değerlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2010 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlere her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi hakkını elde ettiklerini söyledi.

Kızılcahamam'da devam eden 18. Milli Eğitim Şurası'nı değerlendiren Avcı, bu çalışmaların Türk insanının potansiyelinin ortaya çıkarılması ve bütün yönleriyle geliştirilmesi için hayati öneme haiz toplantılar olduğunu ifade etti. 21. yüzyılın toplumsal ve ekonomik gerçeklerine uygun bir Türk eğitim sisteminin geliştirilmesi için bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Avcı, "Bu çerçevede DES olarak çağın getirdiği meydan okumalara karşı Türk eğitim sistemini yeniden yapılandırmaya mecburuz" dedi.

Şura toplantılarına damga vuran kararlar aldıklarını belirten Avcı, "Bunun en önemlisi üstün kulis, diplomasi ve müzakerelerle mekik dokuyarak, her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir ay tutarında ikramiye verilmesi kararını çıkarttık. Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi yönünde bir karar çıkarttık" ifadelerini kullandı.

Eğitim ordusunun gizli kahramanları olan hizmetli, şoför, bekçi, hademe, memur ve şeflerden oluşan eğitim çalışanlarının tayin, terfi ve görevde yükselme sistemlerinin adaletli ve objektif kriterlere göre yeniden belirlenmesi kararını çıkarttıklarını da kaydeden Avcı, "Bunun yanında eğitim sisteminin önemli sorunlarından birisi olan okul müdürlüğü yöneticiliğinin genel idari hizmetler sınıfı içine alınması yönünde bir karar çıkarttık. Bu karar ve şura toplantılarının bütün öğretmen, eğitim çalışanları,

öğrenci ve velilerden oluşan eğitim bileşenlerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber