Eylemcileri kovalayan polisler inşaattan düştü: 3 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2010 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyazıt'ta yasa dışı gösteri yapan öğrenci grubuna polis müdahale etti. Yaşanan kovalamaca esnasında bir inşaata kaçan öğrencileri kovalayan 3 polis memuru inşaattaki alüminyum tentenin çökmesi üzerine 5 metre aşağı düştü. Hafif yaralı polis memurları hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Bir grup öğrenci, YÖK'ü protesto etmek için İstanbul Üniversitesi önünde eylem yapmak için toplandı. Ordu Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen eylemciler yasa dışı pankart ve döviz açıp, polise şişelerle saldırdı.

Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi göstericilere müdahale etti. Polis ekipleri göstericileri Laleli'deki bir inşaata kadar kovaladı. Yaşanan kovalamacada boşlukta bulunan alüminyum tenteye basan polis memurları yaklaşık 5 metre yükseklikten aşağı düştü. Yaralı polis memurlarından biri İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil servisine kaldırılırken, diğer ikisi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Çıkan olaylarda ise 22 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan tramvay seferleri kısa bir süre aksadı.

Polis memurlarının göstericileri kovalarken bir inşaata girdiğini söyleyen bir görgü tanığı 3 polisin yaklaşık 5 metre aşağı düştüğünü ifade etti.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polisin konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber