Bakan Şimsek: KKDF'yi inceleyeceğiz

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Kasım 2010 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu'nun artırılmasıyla, bankalar tüketicinin faiz ödemelerini yukarı çekerken, Bakan Şimşek 'Geçmişte de yaptık, yine geriye dönük yansıtıyoruz. Ama bunu inceleyeceğiz' dedi

10 yılda 10 milyar lirayı aşan portföy büyüklüğüne ulaşan İş Portföy Yönetimi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla 10. yılını kutladı. Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki büyümenin, ABD ve Avrupa ülkelerinden farklı olarak istihdam yarattığına değinirken, 'Kriz öncesi döneme baktığımız zaman görüyoruz ki, 2007 yılında ABD'de 6,5 milyon net iş kaybı oldu. Bunların 1 milyonu iş bulabildi. 2007 sonundan beri 27 AB ülkesinde iş kayıpları aynı oranda, ama Türkiye'de aynı dönemde 3 milyon istihdam yarattık. Son 12 ayda bu istihdam 1,2 milyonu buldu' diye konuştu.

ÇOK İDDİALIYIM, BÜTÇE TUTACAK

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, en kötü senaryo da bile kendilerinin bütçe hedeflerini tutturacaklarını belirterek, 'Ama ilk yarıda belki harcamaları ön planda tutarız. Siz seçim ekonomisi diye kaygılanıyorsanız, başınıza gelebilecek en kötü şey, harcamaların biraz öne alınabilmesi riskidir. Muhtemelen o da olmayacak. Muhtemelen hedefleri de olumlu yönde, hedeflerin altında bir bütçe açığı ile yılı kapatırız. Çok iddialıyım'' dedi.

İndirirken, geriye dönük olumlu yansıtmıştık

ŞİMŞEK, KKDF'nin yüzde 15'e çıkarılmasına ilişkin bir soru üzerine, bu oranın eskiden de yüzde 15 olduğunu, ekonomik krizde ekonomiyi canlandırmak için yüzde 10'a indirildiğini hatırlattı. Şimşek, şunları kaydetti: ''Biz kriz süresinde 15'ten 10'a indirirken yine geriye dönük olumlu yönde yansıttık. Dolayısıyla şimdi yukarıya çıktığında da aynı formülü uyguluyoruz. Ama buna rağmen, madem bu konu bu kadar konuşuluyor.

Arkadaşlarla bu konuyu inceleyeceğiz.'

Yönettiği varlığı 8 yılda %1.300 yukarı çekti

AYNI toplantıda konuşan İş Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gürman Tevfik, Türkiye'de portföy yönetimi şirketlerinin kuruluşunun, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin kuruluşuna dayandığını söyledi. 10 yıl gibi kısa bir sürede sektörün hızlı bir büyüme kaydettiğini ve yönetilen toplam varlıkların 2002 yılında 3 milyar TL seviyesinde iken, bugün yaklaşık 43 milyar TL'ye ulaştığını söyleyen Tevfik, sektörün büyümesinde büyük önem taşıyan emeklilik fonlarının Eylül 2010 itibarıyla 2.2 milyon katılımcısı ile 11,2 milyar TL portföy büyüklüğüne ulaştığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber