Ergenekon ve Balyoz sanıkları, hakimleri tazminatla sindiriyor

Haber Giriş : 07 Kasım 2010 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 9 hakim hakkında verilen tazminat kararını onaması, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının hakim ve soruşturma savcılarına yönelik açtıkları tazminat davalarını gündeme getirdi.

Zira birçok sanık, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararından sonra kendi davalarına bakan hakim ve soruşturmaları yürüten savcılar hakkında on binlerce liralık tazminat davası açmıştı. Bunlardan biri de 'Balyoz' davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan. Başta davaya bakacak olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri olmak üzere 3 yargıçla ilgili Haberal kararını örnek göstermiş ve Yargıtay'a 60 bin TL tazminat istemiyle başvurmuştu. Hakimler hakkında dava açıldı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesi davası sanığı Albay Dursun Çiçek de Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kapısını benzer gerekçelerle çalmıştı. Açılan davanın ilk duruşması 30 Kasım'da görülecek.

Poyrazköy cephaneliği davası sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş da İstanbul 10, 11 ve 12. Ağır Ceza mahkemelerinde görev yapan 6 hakim aleyhine toplam 60 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Balyoz sanığı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ise üç hakimden toplam 60 bin lira tazminat istedi.

KADİR KÖKTEN İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber