Diyanet: Kurban, ehil kişiler tarafından kesilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2010 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı'nda hayvanların birbirlerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamasına özen gösterilmesini istedi.

Başkanlık, hayvanların ehil kişiler tarafından kesilmesi ve kesim işleminin süratli şekilde yerine getirilmesi uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesinde, kurban ile ilgili sıkça sorulan sorulara yer verdi. Burada verilen bilgiye göre; kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet verilmemeli. Hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve kesim işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmeli. Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalı, hayvanların, birbirlerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına özen gösterilmeli.

Verilen bilgilere göre, ölüm acısını azaltmak maksadıyla, kesim sırasında hayvanın elektrik veya narkoz vererek şok ile bayıltılması, bu hayvanın kurban olarak kabul edilmesine engel kusurlardan sayılmıyor. Canlı olarak kesilmek kaydıyla, kurbanlık hayvanın elektrik veya benzeri bir şeyle şoklanmasında dinen bir sakınca olmadığına işaret ediliyor. Şayet hayvan, henüz kesilmeden, şokun etkisiyle ölürse, kurban olamayacağı gibi hayvanın etinin de yenemeyeceğine dikkat çekiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber