Doktor dövmek '16 ay' demek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Kasım 2010 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

Ankara 14. Ceza Mahkemesi, sağlık çalışanın en büyük sorunlarının başında gelen hasta yakınlarının şiddetine yönelik önemli bir karar verdi. Sağlık-Sen'in Atatürk Hastanesi'nde saldırıya uğrayan üyesi adına açtığı davada mahkeme, saldırıyı gerçekleştiren hasta yakınını 16 ay hapisle cezalandırdı. Ceza, sağlık çalışanlarına hasta ve yakınlarından gelen saldırılara bugüne kadar verilen en büyük ceza oldu.

VURMADAN ÖNCE BİR DÜŞÜN

Mahkemenin şiddet konusunda caydırıcılığı artıracak nitelikte bir karar verdiği belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, "Şiddeti alışkanlık haline getirenler bir daha düşünsün" dedi. Hastanelerin şiddetin en yaygın olduğu kurumlar haline dönüştüğünü kaydeden Kaçar, Ceza Kanunu'nda kamu görevlilerine yönelik işlenen suçların cezasının 1 yıldan az olamayacağı hükmü yer aldığı halde, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların bugüne kadar cezasız kaldığını dile getirdi. Kaçar, yapılan araştırmalara göre sağlık çalışanlarının gardiyanlar ve polislerden daha fazla şiddetle karşı karşıya kaldığını da ileri sürdü.

Öte yandan, Sağlık-Sen'in 12 ilde bin 500 sağlık çalışanının katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre hastanelerde şiddet riskinin sağlık çalışanının çalışma motivasyonunu bozduğunu ortaya koydu. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 68'inin hasta ve yakınlarının sözel veya fiziksel şiddetine maruz kaldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber