KPSS Eğitim Bilimleri sonuçları açıklandı/ TIKLAYIN

Kopya sebebiyle iptal edilerek 31 Ekim'de yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandı. YÖK Başkanı Özcan Sınavda tam puan alan kimsenin olmadığı açıkladı. KPSS Eğitim Bilimleri testinde kopya şüpheleri kesinleşmiş, sınava giren 280 bin öğretmen adayından 350 kişi tam puan almıştı. Sonuçlar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kopya sebebiyle iptal edilerek 31 Ekim'de yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Sınav sonuçları, bugün saat 14.00'de ÖSYM'nin internet sitesinde duyuruldu. Ancak yoğunluk nedeniyle ilk dakikalarda siteye girmek mümkün olmadı.

2010-KPSS Lisans-Eğitim Bilimleri Sınavı: Sonuç Açıklama

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan KPSS Lisans Sınavının iptal edilen kısmı KPSS-Eğitim Bilimleri Sınavı, 31 Ekim 2010 Pazar günü 81 il ve Lefkoşa'da 235.134 adayın katılımı ile tekrarlanmıştır. Sınava başvuran aday sayısı olan 294.909 göz önüne alındığında, sınava katılım oranı yaklaşık %80 olarak gerçekleşmiştir.

ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirlerinin bu sınavda da etkin ve başarılı biçimde uygulanması sonucunda sınav sorunsuz tamamlanmıştır. Ancak, geçerli özel kimlik belgesi olmaksızın sınava girmek isteyen, kural dışı davranışlarıyla sınav düzenini bozan ve cevap kağıtları üzerinde kopya incelemesi yapan istatistiksel analiz çalışması sonucunda toplam 280 adayın sınavı, sınav salon tutanaklarını inceleyen Tutanak İnceleme Komisyonu raporları doğrultusunda Sınav Uygulama Yönergesi ve ilgili kılavuzda belirtilen esaslar dikkate alınarak ÖSYM Yürütme Kurulu kararı ile iptal edilmiştir.

Sınavı geçerli olan adayların, toplam 120 soruya verdikleri doğru ve yanlış cevaplardan hesaplanan net soru sayısı ortalaması yaklaşık 65 olarak gerçekleşmiştir. Bu sınavda tüm sorulara doğru cevap vererek 120 net yapan aday olmamış, en yüksek net 111 olarak hesaplanmıştır. Sınava giren 2.718 aday 100 ve üzeri net yapmıştır.

Adaylar, TC Kimlik Numaraları ve başvuru esnasında ÖSYM tarafından verilmiş olan şifrelerini kullanarak, sınav sonuçlarına aşağıdaki linkten erişebilirler.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


120 NET YAPAN ÇIKMADI

ÖSYM, KPSS Eğitim Bilimleri sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek 120 net yapan adayın bulunmadığını, en yüksek netin 111 olarak hesaplandığını, sınava giren 2 bin 718 adayın 100 ve üzeri net yaptığını bildirdi.

Sınavı düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarını değerlendirme çalışmasını tamamladı.

Sonuçlar, ÖSYM'nin ''www.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı atayacağı 30 bin öğretmen kadrosu için hangi branşta kaç öğretmen alınacağını ve öğretmenlik branşlarının taban puanlarını belirleyecek. Daha sonra adaylar için başvuru duyurusu yapılacak.

İptal edilen sınav nedeniyle 30 bin öğretmenin ataması yapılamamıştı. Açıklanan sonuçlarla birliket öğretmenlerin ataması da gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber