PTT çalışanlarından bayram eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT'de örgütlü değişik sendikalara üye bir grup, "resmi tatil haklarının gasbedildiğini" ileri sürerek, bunu basın toplantısıyla protesto etti.

PTT çalışanları sabah mesai saatinden önce Ankara Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi Başmüdürlüğünün önünde toplandı ve ?Bayramda çalışmak istemiyoruz? sloganı attı.

Daha sonra PTT iş kolunda örgütlü Türk Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen, KESK Haber-Sen ve Dağıtıcılar Derneği adına Bağımsız Haber-Sen Genel Sekreteri Yaşar Bayın yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla bayram tatilinin 9 güne çıkartıldığını söyledi. Buna rağmen PTT Genel Müdürlüğünün 2 Kasımda yayımladığı genelgeyle Telgraf, APS, Kargo ve Kapıdan Kapıya Teslim gönderilerinin dağıtım hizmetlerinin yürütülmeye devam edileceğini açıkladığını ifade eden Bayın, ?PTT Genel Müdürlüğü, yayımladığı genelgeyle 2429 sayılı yasayı ve Bakanlar Kurulu kararına aykırı işlem yapmaktadır. PTT Genel Müdürlüğü her zaman olduğu gibi iş yoğunluğunu gerekçe göstererek, PTT çalışanlarının resmi tatil haklarını gasbetmektedir? dedi.

Bayın, yıllardır iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle PTT çalışanlarının kuralsız ve keyfi çalışma uygulamaları nedeniyle mağdur olduğunu ileri sürerek, çoğu iş yerlerinde çalışma saatlerinin 8 saatin üstüne çıktığını iddia etti.

PTT Genel Müdürlüğünün ?haksız? uygulamalarından vazgeçmesini isteyen Bayın, ?Haftanın 6. günü çalışmanın karşılığı 8-10 TL'dir ve zorunludur. En insani ihtiyaçların karşılanmasında bile sorunlar yaşanmaktadır. PTT Genel Müdürlüğünün hak ve hukuk tanımaz bu uygulamaları, PTT'yi önce A.Ş statüsüne dönüştürme ardından özelleştirme hazırlıklarının altyapısını oluşturmaya yöneliktir? diye konuştu.

Daha sonra alkışlı protestoda bulunan grup, olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber