İTO eski meclis üyesine rüşvetten gözaltı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 13:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) eski meclis üyelerinden Muhitttin Selami K., bilirkişi olarak atandığı uluslararası bir markanın tescil davasında avukattan 2 bin TL rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Muhittin Selami K.'nın telefonda avukata ?Yağdanlığa biraz yağ damlat? diyerek rüşvet istediği belirtildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce kendilerine bir avukatın rüşvet şikayeti üzerine harekete geçti. İstanbul Adliyesi Fikri ve Sınai Hakları Mahkemesi'nde görülen uluslararası bir markanın Türkiye'de tescil ettirilmesi davasına bakan avukat, şikayetinde bilirkişi Muhittin Selami K.'nın raporu lehlerine düzenleyebileceğini söylediğini öne sürdü. Avukat, şikayet dilekçesinde Muhittin Selami K.'nın kendisine telefon görüşmesinde ?Yağdanlığa biraz yağ damlat? diyerek rüşvet istediğini belirtti. Ayrıca Muhittin Selami K.'nın ?Sen taslağı dosyaları istediğin şekilde hazırla. Ben imzayı atarım? deyip 2 bin TL istediği bildirildi.

Bunun üzerine mali polis, dün öğlen saatlerinde avukata seri numaraları alınmış 2 bin TL'yi verdi. Avukat Eminönü'nde bulunan tekstil yüksek mühendisi Muhittin Selami K.'nın ofisine gitti. Avukatın girişinden bir saat sonra ofise yapılan baskında Muhittin Selami K., şüpheli olarak gözaltına alındı. Bu kişinin üzerinde yapılan aramada seri numaraları alınmış 2 bin TL ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen tekstil yüksek mühendisi Muhittin Selami K.'nın bir dönem İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği yaptığı ve başkan adayı da olduğu ortaya çıktı. Muhittin Selami K.'nın sorgusunda ?Bu davanın başka bilirkişileri de vardı. Avukattan dosyaları onlara götürmek için teslim aldım? dediği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli Muhittin Selami K., İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlının emniyetten çıkarken güldüğü görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber