Sağlık çalışanları, hastanede saldırıyı kınadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 günde 5 doktor ve 3 hemşirenin hasta yakınları tarafından darp edilmesi, hastane çalışanlarınca protesto edildi.

Hastanenin başhekimlik binası önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, ellerinde taşıdıkları ''Güvenli ortamlarda güvenceli çalışmak istiyoruz'', ''Hekimlere yönelik saldırılara son'' yazılı dövizlerle, ''Hekimlere yönelik saldırılara alışmamız mı bekleniyor?'' yazılı pankart açarak alkış eşliğinde protesto gösterisi yaptı.

Grup adına bir açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Dr. lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekimlerin ve sağlık personelinin, sağlık hizmeti sunarken şiddete maruz kalmalarını kınadıklarını söyledi.

Hastanede başta asistanlar olmak üzere tüm hekimler ve sağlık çalışanları için can güvenliği bulunmayan bir ortam olmaya başladığını vurgulayan Çerkezoğlu, ''Artık bu işin şakası kalmadı'' dedi.

Çerkezoğlu, şiddetin ve saldırganlığın olmayacağı tek yerin hastaneler olması gerektiğini vurgulayarak, ''Halka hizmet için sunulan sağlık hizmetinde artık hastalar ve hekimler karşı karşıya gelmesin. Bunun son olmasını istiyoruz. İstanbul Tabip Odası olarak soruyoruz; hekimlere yönelik saldırılara alışmamız mı bekleniyor?'' diye konuştu.

Bu tür olayların neredeyse her gün her sağlık kuruluşunda yaşanır olduğuna dikkati çeken Çerkezoğlu, sağlık ortamında yaşanan her türlü aksaklık, yoğunluk ve yorgunluğun sonuçlarından hekimlerin sorumlu tutulduğunu dile getirdi.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından alkışlar eşliğinde hastanenin acil binası önüne kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Ali Çerkezoğlu, daha sonra saldırı sonucu göz tabanındaki kemik kırılan, boynunda, omuzlarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesi ve morluklar oluşan Dr. İlker Kiraz'ı tedavi gördüğü Beyin Cerrahi Kliniğinde ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber