İstanbul'da kurban fiyatları nasıl?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2010 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'un çeşitli semtlerinde kurulan kurban satış yerlerindeki satışlar sürüyor. Anadolu yakasında yoğunluk yaşanırken Avrupa yakasındaki satıcı durumdan şikayetçiKentin Anadolu yakasındaki satışlarda hareketlilik yaşanırken, Avrupa yakasındaki satış merkezlerinde ise durgunluk göze çarpıyor.

Kartal Cevizli'de kurulan kurban satış merkezinde, bayram hazırlığı devam ederken, kurbanlık satışlarında da hareketlilik gözleniyor.

Satış merkezinin girişinde kurban kesimi için gerekli olan her türlü bıçak, satır, nacak ve asma aletleri satılıyor.

Satış alanında kurulan kesim çadırında, bayram için hazırlıkların tamamlandığı görülüyor.

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden getirilen kurbanlıkların canlı kilogram satış fiyatı büyükbaş hayvanda 9-12, küçükbaşta ise 13-15 TL arasında değişiyor.

Bayburt'tan İstanbul'a satmak üzere yaklaşık 60 tane büyükbaş hayvan getiren Bekir Özen, satışların iyi gittiğini, hayvanların büyük bir bölümünün satıldığını dile getirdi.

Ağrı'dan 90'a yakın büyükbaş hayvan getiren Mehmet Olgun da kendisinin getirdiği kurbanlıkların hepsini sattığını, vatandaşların kurbanlık almak için ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade etti.

Tokat'tan 150 adet kurbanlık koyun getiren Turan Akkoç da koyun fiyatlarının 700 TL'den başladığını belirterek, küçükbaşta satışların bayramın yaklaştığı günlerde daha da çok olacağını söyledi.

Bu arada, bazı vatandaşların bayramda sıkıntı yaşamamak için kurbanlıklarını şimdiden satın aldığı ve beslenmesi için kurban satış yerlerinde bıraktığı görüldü.

AVRUPA YAKASINDAKİ SATICILAR ŞİKAYETÇİ

Anadolu yakasındaki kurban satış yerlerindeki hareketliliğe karşın, Avrupa yakasındaki satış yerlerinin daha bir durgun olduğu göze çarpıyor.

Bağcılar'daki kurban satış merkezindeki satıcılar, bu yıl Anadolu'dan Avrupa'ya kurbanlık hayvan geçişinin yasak olduğunu, Avrupa yakasındaki kurbanlıkların tamamının Trakya'dan getirildiğini ifade ederek, bunun da kurban pazarlarında durgunluğa neden olduğunu söylediler.

Satıcılar, Bağcılar'daki satış merkezinde geçen yıl ve daha önceki yıllar 250 civarında kurban çadırı kurulurken bu yıl ortalama 20-25 civarında kurban çadırının bulunduğunu kaydettiler.

Anadolu'dan kurbanlıklar getirilmesinin yasaklanması nedeniyle fiyatların yükseldiğini vurgulayan satıcılar, geçen yıla göre satışların daha düşük olduğunu belirtti.

Bakırköy'deki satış merkezinde de yine Bağcılar'daki merkeze benzer görüntüler yaşanıyor.

5-6 kurban satış çadırının bulunduğu merkezde önceki yıllar en az 25-30 çadırın kurulduğunu dile getiren satıcılar, hem kurbanlık sayısının az olması hem de fiyatların da geçen yıla göre yüksek olması nedeniyle durgunluk yaşandığını ifade ettiler.

''İSTANBUL'UN EN BÜYÜK TOSUNU BİZDE'' İDDİASI

Bu arada Bakırköy'deki kurbanlık satış merkezinde 1030 kilogramlık tosun, 1650 liradan satılmayı bekliyor.

Tosunun sahibi, İstanbul'daki en büyük tosunun kendilerinde olduğunu ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber