Dağlıca baskını ile ilgili şok iddialar

Haber Giriş : 14 Kasım 2010 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baskından 10 gün sonra silah deposu bilinçli mi yakıldı?

21 Ekim 2007 günü gece yarısı baskınıyla PKK'nın 13 mehmetçiği şehit ettiği, 8'ini de kaçırdığı Dağlıca Karakolu baskınıyla ilgili hergün yeni bir şok iddia gündeme geliyor. Önceki gün ?www.terorihaneti.com? sitesinde, Dağlıca'daki komutan ihmalleri ve sonrasında yaşananların anlatıldığı iki üst rütbeli subay arasında yapılan telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlanmıştı.

?DEPOYU 10 GÜN SONRA YAKTILAR'

O dönem Yarbay olan Albay V.E. ile Albay İ.C. arasında geçen konuşmada, İ.C., ?(Silah deposu) Dağlıca'dan sonra yandı ve tam avukatlar silahların kriminal incelemesini istemeye karar verdikten sonra yaklaşık 10 gün sonra yandı. Silahların hepsi yandı. Silahlar arızalı falan. Ondan sonra birbirini vurmalar falan olmuş orada. Otopsiye de Korgeneral Yurdaer Olcan müdahale etmiş. Panikle muhtemelen ondan dolayı yaktılar orayı. Biliyorsun zaten olayla ilgili iç tahkikat açılmadı...?

TERÖRİSTLER SİLAHLARI GÖTÜRDÜ MÜ?

Yeni aynı internet sitesinde, Dağlıca'daki silah deposu yangınıyla ilgili şok belgeler yayınlandı. www.terorihaneti.com'un iddiasına göre, şehit ailelerinin silahların incelenmesini istediği sırada yaşanan bu ilginç yangının nedenlerinden birinin de ?askerlerin silahlarının çalışmaması? olduğu belirtildi. İddiaya göre, Dağlıca'da teröristler, ele geçirdikleri tepedeki askerlerden yanlarında K. Irak'a gitmemek için direnenleri orada infaz etti ve askerlerin tüm malzemelerini de yanlarına alarak götürdü.

İŞTE HASAR GÖREN SİLAHLAR

Genelkurmay, baskın sırasında zarar gören silah ve mühimmatın listesini çıkardı. Buna göre, 30 adet G3 piyade tüfeği, 17 adet MG3 makanalı tüfek, 10 uçaksavar makinalı tüfek, 11 adet havan, 12 bombaatar, 18 roketatar, 16 adet RGP7 roketatar, 4 Kanas keskin nişancı tüfeği, 10 tabanca, 47 gece görüş dürbünü, 1 termal kamera, 11 lazer hedef noktalayıcı, 5 mayın dedektörü, 15 sırt telsizi, 20 sahra telefonu, 13 binden fazla değişik silahlara ait mermi, 380 el bombası baskında zarar görmüştü. Ancak, 10 gün sonra silah deposunda çıkan yangın, silahlardaki hasarın cins ve büyüklüğünü tespiti imkansız hale getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber