Bakanlık, tüketici için site kurdu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Kasım 2010 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

www.tuketici.gov.tr adresli portalla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, tüketicilere nereye nasıl şikayette bulunacakları konusunda yol gösteriyor

Özel sektör tarafından süreç iyileştirmenin vazgeçilmezi olarak kabul edilen "Her şikayet bir hediyedir" anlayışı kamu yönetimi tarafından da uygulanıyor. "Devletin gülen yüzü" sloganıyla Tüketici Bilgi Sistemi'ni (TÜBİS) hayata geçiren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, daha iyi hizmet için tüketicilerin daha fazla şikayette bulunmasını taşvik ediyor. Bakanlık, www.tuketici.gov.tr adresli portalla tüketicilere nereye nasıl şikayette bulunacakları konusunda yol gösteriyor, örnek dilekçelere yer veriyor

EVDEN ÇIKMADAN İŞLEM

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi, tüketicilerin eğitilmesi ve bilgilendirilmesine önem verdiklerini vurgulayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TÜBİS sayesinde tüketicilerin kazançlarını şöyle sıralıyor: "Kanun kapsamına giren tüketici şikayetlerini evlerinden çıkmadan elektronik ortamda Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine iletebilecek ve yapılan işlemleri TÜBİS üzerinden takip edebilecekler."

(GEL) SESİNE İHTİYAÇ YOK

"Şimdi devletin kapısını bilgisayardan tıkladığınız zaman bütün kapılar size açılıyor. Kapıyı açmak için birisini beklemenize, içeriden (gel) sesi duymanıza ihtiyaç yok" açıklamasını yapan Bakan Ergün, tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için il ve ilçe merkezlerinde 975 noktada yer alan tüketici sorunları hakem heyetlerinin büyük bir özveriyle çalıştıklarını kaydetti. Ergün, 2009 yılında hakem heyetlerine yapılan 143 bin başvurunun yüzde 83'ünün tüketiciler lehine sonuçlandığını bildirdi.

Kesilen cezalarda artış

Tüketiciler lehine attıkları adımların üreticiler aleyhine olmadığını da kaydeden Bakan Ergün, "Tam tersine, tüketici haklarını korumak, üreticilerimizin de menfaatinedir" tespitini yaptı. Öte yandan bakanlığın PGD kapsamında denetimlerin ve kesilen para cezalarının arttığı dikkat çekiyor. Bakanlığın açıklamasına göre ağustos ayında 2 bin 903 ürün denetimi sonucunda verilen toplam para cezası 5 bin 720 TL iken, eylül ayında denetlenen ürün sayısı 4 bin 986'ya, kesilen toplam cezanın ise 39 bin 364 TL'ye çıktığı görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber