Mahkumlardan ilginç istekler!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Kasım 2010 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevine bayramlaşmaya gelen Sakarya Valisi'nden tutuklu ve hükümlülerin ilginç istekleri

9)'CEZAEVİNE SANATÇI İSTİYORUZ '

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Sakarya Cezaevine yaptığı bayram ziyareti sırasında koğuş sorumluları ile bayramlaşırken, tutuklu ve hükümlülerin istekleri karşısında hem şaşırdı hem de gülümsedi. Kocasını öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Alman gelin Jela Yılmaz ise konser vermesi için sanatçıların cecaevine gelmesini istedi.

SakaryaÆya atandığı günden beri farklı bir vali profili ortaya koyan Vali Mustafa Büyük, Kurban Bayramı ziyaretlerine Sakarya Cezaevini de dahil etti. Mustafa Büyük 920 tutuklu ve hükümlünün kaldığı Sakarya Cezaevine ilk kez bayram ziyareti yapan vali oldu. Beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ve diğer protokol üyeleriyle birlikte cezaevine gelen Vali Büyük, burada koğuş temsilcileriyle bayramlaştı.

Bayramlaşma sırasında cezaeviyle ilgili olarak kendisine brifing verilmesinden sonra tutuklu ve hükümlüleri karşısına alan Vali Mustafa Büyük istek ve beklentilerini sordu. Tutuklu ve hükümlüler daha sonra sırayla söz alarak istek ve şikayetlerini vali Mustafa BüyükÆe anlattı.

Kadın mahkumların da bulunduğu bayramlaşma sırasında bir tutuklu Vali Mustafa BüyükÆün sık sık cezaevine gelmesini istedi. Bir koğuş temsilcisi ise toprak sahanın çim saha yapılmasını istedi. Bir tutuklu ise bazı koğuşlarda televizyon olmadığını söyleyerek Vali BüyükÆten televizyon yardımı yapılmasını isterken. bir tutuklu da cezaevine gelen yakınlarının otobüs beklerken durak olmaması nedeniyle yağmur altında ıslandıklarını söyledi.

Kadınlar koğuşunda kalan bir mahkum ise cezaevinde ekonomik durumları iyi olmayan kadın mahkumların küçük çocukları için bez ve mama ve elbise yardımı yapılmasını isterken, Karasu ilçesinde 2 yıl önce elinde tabanca ile işyerini basarak kocasını öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Alman gelin Jela Yılmaz da cezaevinde sosyal etkinliklerin olmadığını belirtip, dışarıdan sanatçı getirilerek konserler düzenlenmesini istedi.

Jela Yılmaz 'Biz burada uzun senelerce yatacağız. Ben 20 ay oldu burdayım Hiçbir sanatçı gelmemiş. Televizyonda gördük, başka yere gitmişler. Biz de istiyoruz. Buraya da gelsinlerÆ diyerek sanatçıların konser vermesini istedi.

Yaklaşık 20 dakika süreyle mahkumların isteklerini tek tek dinleyen Vali Mustafa Büyük çoğunluğuna gülümseyerek imkanlar ölçüsünde taleplerin incelenip karşılanacağını söyleyerek cezaevinden ayrıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber