Bakan Yıldırım: 600 bin derslik bilgisayarlı olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''40 bin okulumuzda, 600 bin civarında dersliğin tamamını 'FATİH' projesiyle bilgisayarlı eğitim sınıfı haline getiriyoruz. Sınıfları üç yıl içinde en son bilişim teknolojileriyle donatıyoruz'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, son 8 yılda, okulların tamamında, bilgisayar sınıfları oluşturmak ve yazılım destek programları sağlamak suretiyle bütün öğrencileri bilgisayarla tanıştırdıklarını ve bilgisayar okuryazarı yaptıklarını belirtti. Bilgisayar okuryazarlığının tabana yayılması için kütüphanelere, halk eğitim merkezlerine, mesleki eğitim merkezlerine, kışlalara ve beldelere, kamu internet erişim merkezleri kurulduğuna dikkati çeken Yıldırım, vatandaşların kamu hizmetlerini elektronik ortamdan almalarını sağlayan e-Devlet projesinin başladığını söyledi.

Yıldırım, 22 bin okula bilgisayar sınıfı, bin 500 okula bilgisayar destekli fen laboratuvarı, 18 bin 500 okula yazarlık yazılımı programı ve 12 bin okula geniş bant internet erişim alt yapısı kurulduğunu ifade ederek, kablolu ve kablosuz erişim imkanı bulunmayan 5 bin 200 köy okuluna uydu üzerinden internet erişim alt yapısı götürüldüğünü hatırlattı. Yıldırım, 40 bin okulun internet kullanım ücretlerinin Bakanlık tarafından ödendiğini ve ödemeye devam edeceklerini vurguladı. Üç bin kamu internet erişim merkezinin devreye alındığına işaret eden Yıldırım, ''Bütün bu hizmetler için, Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet Fonu'ndan eğitim hizmetlerine 1 milyar TL'ye yakın katkı sağladık. Bilişim sektörüne yaptığımız yatırım ve hizmetlerle, ülkemiz bilişim alt yapısında Avrupa'nın 5. ülkesi konumuna geldi. Ulaştırma Bakanlığı olarak bu altyapının eğitime uygulanmasına her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz'' dedi.

Yıldırım, kısa adı ''FATİH'' olan ''Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi'' projesi ile Türkiye'nin en büyük eğitim hamlelerinden birini başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''40 bin okulumuzda, 600 bin civarında dersliğin tamamını 'FATİH' projesiyle bilgisayarlı eğitim sınıfı haline getiriyoruz. Sınıfları üç yıl içinde en son bilişim teknolojileriyle donatıyoruz. Proje, doğası itibarıyla 72 milyon vatandaşımızın tamamını ilgilendiriyor. Böylece bölgeler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırarak, her okulumuzu yüksek standartlı eğitim imkanına kavuşturuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini de gerçekleştirmiş oluyoruz.''

Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordineli olarak yürütülecek projenin protokol imza töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 22 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber