Eroğlu: 800'den fazla dev tesis tamamladık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak ülke genelinde 800'den fazla dev tesisi hizmete açtıklarını belirterek, "Bunların 200'ünü baraj ve göletlerin oluşturuyor." dedi.

Kurban Bayramı tatili için geldiği memleketi Afyonkarahisar'da ilçe ziyaretlerini sürdüren Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, ilk olarak Sinanpaşa'ya uğradı. Burada partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Veysel Eroğlu, daha sonra İhsaniye ilçesine geçti. İhsaniye Düğün Salonu'nda vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu, burada yaptığı konuşmada çevre konusunda önemli adımlar attıklarını, bakanlık olarak çevreye her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Çevre konusunda atılan adımların geçmiş dönemlerle asla mukayese edilemeyeceğini belirten Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık Türkiye'nin bütün vilayetlerinin havası temizdir. Ayrıca bizim bir eylem planımız var. Bu eylem planı çerçevesinde Türkiye'deki bütün katı atıkları, çöpleri, tıbbi atık dediğimiz hastane atıklarını toplayarak bertaraf etmek için büyük bir seferberlik yapıyoruz. Bu çerçevede Afyonkarahisar ve civarındaki bütün ilçe, belde ve köyler dahil olmak üzere muhteşem bir katı atık bertaraf tesisi inşa ettik."

"ÇEVREYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ"

Tıbbi atıkların bertaraf edilmesi ile birlikte hastalık etkenlerinin de azalmaya başlayacağını söyleyen Çevre Bakanı, "Tıbbı atık dediğimiz hastane artıklarını ortadan kaldırdığınız zaman hastalık etkenlerini ortadan kaldırıyorsunuz. Dolayısıyla hastalıklar olmuyor, hastane-doktor-ilaç masrafları azalıyor. Bunu biz çok önemsiyoruz. Bakanlık olarak biz çevreye her türlü desteği veriyoruz." dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çalışmalarını da anlatan Veysel Eroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Sadece Çevre ve Orman Bakanlığı olarak biz bugüne kadar hükümetimiz döneminde 800'den fazla dev tesisi tamamladık. Bunlardan 200 tanesi baraj ve gölet. Bütün şehirlerin içme suyu tesisleri, İstanbul, Ankara, İzmir dahil olmak üzere. Taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, diğer attığımız adımlar. Türkiye'nin her tarafı şantiyeye döndü. Sırf benim bakanlığımın 4 binden fazla Türkiye'nin her yerinde şantiyesi var. Dolayısıyla Türkiye'de çok güzel işler oluyor. Dünyada itibarımız hızla arttı. Artık başı dik, itibarlı bir Türkiye var. Merkez Bankası Başkanı, geçen hafta Bakanlar Kurulu'na brifing verdi. Merkez Bankası, dünyanın en güçle bankalarından birisi. Burada şu anda 75 milyar dolar döviz rezervi, 5 milyar dolarlık da altın var. 80 milyar dolarlık önemli bir rezervimiz var."

Afyonkarahisar'ın maden sularının dünyaca meşhur olduğunun altını çizen Eroğlu, "Kızılay maden suyu hakiki maden suyudur. Her soda maden suyu değildir. Kızılay'ın muhteşem tesislerinin de açılışını yapmıştık" ifadelerini kullandı. Bakan Eroğlu, İhsaniye'nin ardından Bayat ve İscehisar ilçelerini ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber