Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler müdürünün özel hizmet tazminatı ne kadardır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIŞTAY TEMYİZ KURULU KARARI

Tarih : 30.03.2010
No : 31288

Valilikte görevli İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürüne özel hizmet tazminatının, diğer il müdürleri için öngörülen oran üzerinden ödenemeyeceği; tedavi giderinin fazla tahakkuk ettirilmesinde mevzuata aykırılık bulunduğundan, gerçekleştirme görevlisinin de sorumlu olduğu; memurlara öğle yemeği hizmeti bedelinin en az yarısının memurlarca karşılanması gerektiği hk.

Dosyada mevcut belgelerin incelenmesinden sonra gereği görüşüldü:

1- 284 sayılı ilamın 15. maddesi ile; Valilikte görevli İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürüne ait özel hizmet tazminatının fazla ödendiği gerekçesiyle, ????? - YTL'ye tazmin hükmü verilmiştir.
Dilekçi dilekçesinde; İçişleri Bakanlığı Taşra teşkilatında ihdas edilen İl Müdürlüğü kadrosuna İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kadrosunun da dahil olduğunu, bu nedenle Yan Ödeme Kararnamesi 2 sayılı cetvelde yer alan özel hizmet tazminatı tutarının 9. gruptan hesaplandığını, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Valilikteki diğer İl Müdürlüğü kadrolarının eş değer unvanlar olduğunun Bakanlık personel mevzuatında açıkça belirtildiğini, Belirterek tazmin hükmünün kaldırılmasını talep etmiştir.

Devlet memurlarına 2006 yılı içinde ne kadar zam ve tazminat ödeneceği 17.04.2006 tarih ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kayıt altına alınmıştır. Kararnameye ekli 2. sayılı cetvelde tazminat oranları gösterilmiştir. Cetvelin A bölümünde yer alan 9. grubun 5. sırasında; İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl İdare Kurulu Müdürü, İl Mahalli İdare Müdürü, İl Sivil Savunma Müdürü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Dernekler İl Müdürü, İl Özel İdare Müdürü yer almakta, fakat İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü yer almamaktadır. 10 grubun 5. sırasında ise; Şube Müdürü, Müdür, Muhakemat Müdürü, Sayman, Başkan, Başuzman kadroları yer almaktadır. Bu durumda İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürüne ait tazminat oranı, 10 grupta yer alan yüzde 135 oranı olmaktadır. Dilekçinin, İl
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürünün Valilikte görevli diğer İl Müdürleri ile eşdeğer kadroya sahip olduğu şeklindeki iddiası, 9 grupta yer alanlar için öngörülmüş olan yüzde 145 oranında tazminat almasına dayanak olamaz. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü 9 grupta sayılmamıştır. Tazminat oranlarının cetvelde belirtilen kadro unvanlarına göre ödenmesi esastır.

Açıklanan gerekçelerle, 284 sayılı ilamın 15. maddesi ile verilen ve yerinde olan tazmin hükmünün TASDİKİNE,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber