PTT, sık sorulan sorulara cevap verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2010 01:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
  • (Açıktan Atama ve Sınavlar Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Görevde Yükselme Eğitimine alınacak personel sayısı ve alınacak sayıdan fazla ve eşit puana sahip olan müsabıkların seçimi nasıl yapılmaktadır?

    Cevap: PTT Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin 4 üncü fıkrası gereğince görevde yükselme eğitimine katılacak personel sayısı, ilan edilen boş kadro/pozisyonların üç katını geçemez. Müracaat sayısı ilan edilen boş kadro/pozisyon sayısının üç katından az olursa müracaat edenlerin tamamı eğitime alınır. Müracaat sayısı ilan edilen boş kadro/pozisyon sayısının üç katından fazla ise, Yönetmelik Ekinde yer alan EK-1 Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılarak toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere ilan edilen boş kadro/pozisyon sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Ancak, yapılan puanlamada eşitlik olması halinde a) Hizmet süresi fazla olanlara, b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara, c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verilir.



  • (Açıktan Atama ve Sınavlar Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca Kuruluşunuz emrine yerleştirmesi yapılan müsabıkların Kuruluşumuza başvuruma süresi ne zamana kadardır?

    Cevap: ÖSYM Başkanlığınca yerleştirmelerin yapılmasını müteakip yerleşen adayların, ÖSYM Başkanlığına tercih yaparken bildirdikleri adreslere yapılan tebligatları almalarını müteakip; Aynı ilde olanlar (Mücavir alan içinde kalanlar) tebligatı aldıkları günü izleyen işgünü, başka bir ilde bulunanlar ve aynı ilde bulunup da mücavir alan dışında kalanlar ise on beş gün içerisinde başvuruda bulunmaları gerekir.



  • (Açıktan Atama ve Sınavlar Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Kuruluşunuza açıktan alınacak personelin niteliği belirlenirken nelere dikkat ediyorsunuz?

    Cevap: Kuruluşumuz personel politikası ve faaliyet alanlarıyla örtüşecek şekilde en yüksek verimi elde etmeyi amaçlamakta ve personel alımları da bu doğrultuda yapılmaktadır.

    Askerlik görevini yapmakta iken, tercih yaparak yerleşenler ise askerde olduklarını belgelemeleri kaydıyla terhislerini müteakip bir ay içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Emeklilik, ölüm, istifa, görevden çekilme gibi nedenlerle boşaltılan pozisyonların; Genel Müdürlük ve Taşra Teşkilatı tarafından tutulmakta olan kayıtlarla birlikteliğin sağlanabilmesi için boş pozisyonların tasarruf edilmek üzere düzenli olarak gönderilmesi gerekmekte olup, sözkonusu işlemin bildirilmesi esnasında kullanılan form hangisidir ?

    Cevap: Kadro ve Pozisyon Formüleri (Örnek:D)



  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Kuruluşumuz kadro ve pozisyonlarının ilave/tasarrufuna dair değişiklikleri onaylayan makam hangisidir ?

    Cevap: Bakanlar Kurulu



  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Yeniden yapılandırılma kapsamında düzenlenen ihtisas birimlerinin norm ilave/tasarrufuna dair değişiklikleri onaylayan makam hangisidir ?

    Cevap: Yönetim Kurulu



  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Merkez ve şube işyerlerinin norm ilave/tasarrufuna dair değişiklikleri onaylayan makam hangisidir ?

    Cevap: Genel Müdür Yardımcısı



  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: 399 SKHK tabi olarak görev yapmakta olan II sayılı cetveldeki sözleşmeli personele ödenmeyen hangisidir ?

    Cevap: Yanödeme Kararnamesinde belirtilen zam ve tazminatlar.



  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Haftanın 6.günü çalışan personel adetleri/ kadın-erkek sayıları ile unvan ve adetlerin tamamına dair her ayın ilk haftası istenilen istatistik bilgilerinin; kendi içerisinde olduğu gibi il genel toplamlarında da eşitliğinin sağlanması esas olup, aylık olarak ünitelerimizden istenilen sözkonusu formlar nelerdir ?

    Cevap: Ünitelerinizden aylık olarak istenen aylık istatistik tabloları, 6. gün çalışan personel tablosu ve ücret düzeyleri tabloları istenilmekte olup, gönderilen tüm verilerin birbirleriyle ve PİYS (Kadro Modülü) ile uyumlu olması gerekmektedir.



  • (Teşkilat Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Ünitelerinizce aylık olarak gönderilen istatistik tabloları yeterli midir ? Yoksa ünitenize giriş/çıkış yapan personel için ayrıca gönderilmesi gereken formlar nelerdir ?

    Cevap: Kadro ve Pozisyon Cetveli (Örnek:D)



  • (Tahakkuk Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Konut Edindirme Yardımı ile ilgili hangi birimlere başvurmalıyım?

    Cevap: Konut Edindirme Yardımı listelerinin, 17/01/1987 tarih ve 19344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan uygulama yönetmeliğinin 9,12,17,20 ve 24 üncü maddeleri doğrultusunda bilgilerin tutulmasından sorumlu kurum veya kuruluşlarca düzenlenmesi gerektiğinden, 01/01/1987- 31/12/1995 tarihleri arasında görev yapılan Üniteye başvuruda bulunulması gerekmektedir.



  • (Tahakkuk Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik Katılımcıları için yatırdıkları katkı paylarından faydalanılan azami tutar ne kadardır?

    Cevap: Yatırılan Prim matrahı Hayat Sigortası için brüt maaşın %10 ununu Bireysel Emeklilik için %5?idir.



  • (Tahakkuk Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Doğum veya Ölüm Yardımından nasıl faydalanabilirim?

    Cevap: Doğum Raporu veya Ölüm Belgesi ibraz edilerek tahakkuk birimine başvurulması gerekmektedir.



  • (Tahakkuk Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Asgari Geçim İndiriminden faydalanabilmek için ne gibi şartlar aranmaktadır?

    Cevap: Asgari Geçim İndirimi Personelin sağlık yönünden bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri için ödenir. Aile Durum Beyannamesi ibraz edilerek Tahakkuk birimine başvurulması gerekmektedir.



  • (Tahakkuk Şube Md. - 23/06/2010)

    Soru: Harcırah beyanı doldurulurken dikkat edilecek hususlar nelerdir?

    Cevap: Harcırah beyanı doldurulurken dikkat edilecek hususlar için tıklayınız...



  • (İşçi Mevzuatı ve Sendika İşlemleri Şube Müdürlüğü - 09/11/2009)

    Soru: 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Sendika Şubelerinin 400 üye ile kurulabileceği ve şube yönetimine seçilen yönetim kurulu üyelerinin haftada bir gün izinli sayılacağı belirtildiği halde şube üye sayısının 400?ün altına düşmesi durumunda şubenin kapatılıp kapatılamayacağı ve şube yönetim kurulu üyeleri sendikal izinlerini kullanabilirler mi?

    Cevap: Yasada üye sayısı 400?ün altına düşen sendika şubeleri hakkında ne gibi bir işlem yapılacağı belirtilmemekte birlikte, mevcut üyeleri ile olağan faaliyetlerini sürdürebileceklerdir. Üye sayısı 400?ün altında kalması durumunda, izleyen sendika genel kurulunda kapatılması gerekmektedir.

    Buna göre, sendika şubeleri sendika genel kurulu kararı ile kapatılabileceğinden, faaliyetleri sona erinceye kadar yöneticileri haftada bir gün sendikal izinlerini kullanmaya devam edeceklerdir.



  • (İşçi Mevzuatı ve Sendika İşlemleri Şube Müdürlüğü - 09/11/2009)

    Soru: Kuruluşumuz işçilerinin emeklilik işlemleri nasıl gerçekleşir. Kıdem tazminatı hesabında diğer kurumlarda geçen hizmetleri dikkate alınır mı?

    Cevap: İşçi emekliye ayrılmak istediğine dair bir dilekçe ile çalıştığı işyerine müracaat eder ve SGK Başkanlığından yaşlılık aylığı bağlanabileceğine dair belgeyi Ünitesine teslim etmesi takiben kıdem tazminatı, emeklilik harcırahı ödenmesi suretiyle emekliye sevk edilir. Kıdem tazminatı hesabında sadece Kuruluşumuzda geçen hizmetlerinin dikkate alınması gerekmektedir.



  • (Sicil ve Dosya Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: PTT kimlik kartı nasıl talep edilir?

    Cevap: Kimlik kartı talep formu ilgili tarafından doldurulup, 1 adet vesikalık fotograf ile çalıştığı birime teslim edilir. Birim tarafından Genel Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından üst yazı ile talep edilir.



  • (Sicil ve Dosya Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Özlük dosyasının devri nasıl yapılır?

    Cevap: İlgili personelin kuruma girişinden ayrılışına kadar yapılan bütün yazışmaları içeren dosyanın devri gittiği kuruma dizi pusulası tanzim edilerek şubemiz tarafından gönderilir.



  • (Sicil ve Dosya Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Soyadı değişikliğinde hangi belgeler gerekir?

    Cevap:
    Boşanmış ise; Mahkeme kararı ve yeni nüfus cüzdanı fotokopisi,
    Evlenmiş ise evlenme cüzdanı ve yeni nüfus cüzdanı fotokopisi gerekir.



  • (Sicil ve Dosya Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Kurum sicili verilen personele PİYS'de hangi işlemler yapılır?

    Cevap: Sicil cüzdanı tanzim edilirken cüzdana tescil edilen tüm bilgiler ilgili modüle işlenir.



  • (Disiplin İşlemleri Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Yapılan işlemlerin doğruluğunu nitelendirecek kontrol kriteri nedir?

    Cevap: Yapılan işlemlerin İdari yargıdan dönmemesi bu konudaki oranımız % 92 dir.



  • (Disiplin İşlemleri Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Disiplin cezaları uygulanmasındaki dayanağımız nedir?

    Cevap: İnceleme ve soruşturma raporları.



  • (Terfi Sicil Raporları ve Emekli Şb.Md. - 10/11/2010)

    Soru: Emeklilik hizmet yılımı doldurdum. Yaşımı doldurmadım. İstifa etsem maaş/ikramiye alabilir miyim?

    Cevap: Kanunen öngörülen yaş süresi tamamlandığında SGK veya Kuruluşumuza başvuru halinde açıkta iken emeklilik işlemleri yürütülür. Emekli İkramiyesi ve Emekli Maaşı emeklilik yaşını doldurduğu tarihteki katsayılar üzerinden hesaplanarak ödenir.



  • (Terfi Sicil Raporları ve Emekli Şb.Md. - 23/06/2010)

    Soru: Kuruluşumuza ilk defa KPSS'den göreve başlayan personel YILLIK İZNİNİ ne zaman kullanabilir? Askerlik hizmeti ne zaman dikkate alınır?

    Cevap: YILLIK İZİN kullanımına ilişkin açıklama için tıklayınız...



  • (Terfi Sicil Raporları ve Emekli Şb.Md. - 01/06/2010)

    Soru: e-Pasaport uygulaması ne şekilde yapılmaktadır?

    Cevap: 01/06/2010 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan İçişleri Bakanlığının yeni internet sitesi http://www.epasaport.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

    e-Pasaport Randevu Talepleri ve Başvuru İzleme Sistemi hakkında Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız...



  • (Terfi Sicil Raporları ve Emekli Şb.Md. - 09/11/2009)

    Soru: Kimlik Araştırma Belgesi nereden temin edilir ve ne şekilde doldurulur?

    Cevap: Anasayfada Formlar menüsünde P03-Terfi, Sicil Raporları ve Emekli Şube Müdürlüğü kısmında bulunmaktadır. Vefat eden personel için doldurulan Kimlik Araştırma Formunda bütün sütunlara yazı ile cevap verilmesi gerekmektedir. (Alanların çizgi ile geçilmemesi ya da boş bırakılmaması gerekmektedir.)



  • (Personel Hareketleri Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Kuruluşumuz personelinin eş durumundan nakil talebinde bulunabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?

    Cevap: Kuruluşumuz personelinin eş durumundan nakil şartları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 14. Maddesinde belirlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğe göre eş durumuna dayanarak personelin yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; aile nüfus kayıt örneği ile birlikte, eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda çalıştığını belgelemesi halinde süre ve atama dönemi beklenilmeksizin talepte bulunabilir.

    Söz konusu nakil taleplerinin değerlendirilmesi; personelin Kurumda geçen hizmet süresi 2 yıldan fazla ise Ünitesince, 2 yıldan az olması halinde Genel Müdürlükçe yapılmakta olup, Kuruluşumuzda ilk defa göreve başlayan personelin ilk 6 aylık sözleşme dönemini müteakip yapılacak olan eş durumu nakil talepleri yine Genel Müdürlükçe değerlendirilmektedir.



  • (Personel Hareketleri Şube Müdürlüğü - 09/11/2010)

    Soru: Kuruluşumuz personeli hangi şartlarda sağlık durumu nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunabilir?

    Cevap: Kuruluşumuz personelinin sağlık durumu nedeniyle nakil şartları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 15. Maddesinde belirlenmiş olup, söz konusu Yönetmeliğe göre personelin veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin bulunduğu yerde tedavisinin bulunmadığının ve sağlığının tehlikeye gireceğinin belgelendirilmesi halinde süre ve atama dönemi beklenilmeksizin talepte bulunabilir.



  • (Webmaster - 09/11/2010)

    Soru: Bazı sayfalar açılmıyor.

    Cevap: Bazı sayfaların açılmamasının 5 nedeni bulunmaktadır.

    1- http://personel.ptt.gov.tr yerine http://ik.ptt.gov.tr adresini kullanınız.
    2- Dokümanlar Ms Office 2003 ve Acrabot Reader formatlarında yerleştirilmektedir. Bilgisayarınızda bu programlar yüklü olmalıdır.
    3- Browser olarak Internet Explorer 6.0 ve üstü, çözünürlük olarak 1024x768 ve üstü kullanmanız tavsiye edilir.
    4- Bilgisayarınızda Flash player ve Java Player yüklü olmalıdır.
    5- Yukarıda yazılanlar yapıldığı halde yine açılmıyorsa, Ünitelerinizde Teknik İşler Müdürlüğüne bildiriniz.




  • (Webmaster - 02/10/2010)

    Soru: Eğitim notları sitede nerede bulunmaktadır?

    Cevap: Anasayfada Diğer menüsünde Elektronik Kütüphane içindedir.



  • PTT işlemleri ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız...



  • Bu Habere Tepkiniz

    Sonraki Haber