Yeni haftada havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis, Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, Kayseri çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri(Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile zamanla Artvin çevreleri hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte Çorum ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber