Habersiz gönderilen kredi kartını hiç kullanmadı, 156 lira borçlu çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 10:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son olarak Adıyaman'da ücretli öğretmenlik yapan Gülşen Demir, bir bankanın habersiz olarak gönderdiği kredi kartını hiç kullanmamasına rağmen 156 lira borçlu çıktı.

Demir, maaş alabilmesi için Şubat 2008'de Garanti Bankası'ndan bankamatik kartı için müracaatta bulundu. Banka, Demir'e bankamatik kartıyla birlikte, bankamatik kartının zarfı içerisinde kredi kartı gönderdi. Demir, kredi kartını hiç kullanmadı. Ancak kullanılmayan kredi kartına 2 yıl sonra 156 lira borç çıkartıldı. Bankaya kredi kartını kullanmadığını, bu sebeple borcu olmadığı yönünde itirazda bulunan Demir, aldığı cevap karşısında şaşkına döndü. Kredi kartının çalıntıya karşı sigortalandığını, biriken sigorta borcunun bu meblağa ulaştığı belirtildi. Borcun ödenmesi, aksi taktirde yasal işlem yapılacağı ifade edildi. Demir, gecikme faizinin daha çok yükselmesinden korkarak 156 TL'yi ödedi. Bankanın, banka kartını gönderdiği zarfın içerisine istemediği halde kredi kartını koymasını ahlaki bulmadığını belirten Demir tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Eğer kredi kartı ayrı bir zarf içerisinde gelseydi, zaten kabul etmezdim. Ancak bankamatik zarfının içinde geldi ve zarfı açtığımda kredi kartını gördüm. Kredi kartını hiç kulanmadım. Zaten kullanıma açtırmadım. Kartı benden habersiz sigortalamışlar. Bu borçta kartın sigorta borcuymuş. İki yılda bu kadar sigorta borcu olur mu? diye tekrar itiraz ettik. Bayramdan önce paramızın geri iade edileceği söylendi. Ancak ısrarlarımıza rağmen iade edilmeli. Tüketici mahkemesine dava açacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber