Öğrencilerin kavgasında kan aktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziosmanpaşa'da bir ilköğretim okulunda eğitim gören iki öğrenci grubu arasında sene başından bu yana yaşanan husumet, bıçaklı kavgaya dönüştü. Öğretmenler Günü'nde okulun dışında yaşanan bıçaklı ve sopalı kavgada bir öğrenci omuzundan yaralanırken, veliler "Çocuklarımızın can güvenliği yok" diyerek şikayetçi oldular.

Alınan bilgiye göre; tadilata alınan Bekir Sami Dedeoğlu İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin bir kısmı, yakında bulunan Sakarya İlköğretim Okulu'na nakledildi. İddiaya göre; her iki okulun bazı öğrencileri arasında henüz belirlenemeyen nedenle husumet başladı. Yeni eğitim yılının başladığı günden bu yana zaman zaman çeşitli konularda tartışan öğrencilerin gerginliği, Öğretmenler Günü'nde okul dışında bıçaklı kavgaya dönüştü. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, bir öğrenci omuzundan bıçakla

yaralandı.

Olayın ardından ayaklanan veliler, "Çocuklarımızın can güvenliği yok" diyerek

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve emniyete şikayet dilekçesi verdiler. Yaralanan 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Çağlarlar, "İki kişi durup dururken geldi. Biri bıçak salladı, bıçak omuzuma geldi" dedi. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Muhammet Türkaner ise, "Çok kalın bir sopa ile boynuma vurdular. Sopa kırıldı. Okulda güvenliğimizi sağlayamıyorlar. Olayları önlemek için herhangi bir şey yapmıyorlar. Bize sürekli laf atıyorlardı. Bir arkadaşımızı dövdüler. Biz normalde Bekir Sami Dedeoğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim

görüyoruz. Burada bizi kimse istemiyor. Sene başından beri böyle bir sürtüşme var. Geçen cuma günü de yine bıçak ve taşlar havada uçuştu. Daha önce de benzer şeyler yaşandı" diye konuştu.

Veli Serpil Kaplan ise kavgada bıçak ve sopaların kullanıldığını belirterek, "Çocuklarımız, böyle olaylar yaşanıyor diye erken çıkmak istiyorlar fakat bunlar çocuklarımızın peşini bırakmamışlar. Bu olaya sadece öğrenciler değil, yakınları da karıştı. Öğrencilerin kavgasına büyükler de karıştı. Benim çocuklarım okulda. Nasıl gidip alacağım bilmiyorum" açıklamasında bulundu.

Bir kız öğrenci de şahıslardan birinin elinde silah olduğunu ve silahın patladığını öne sürdü.

Okul müdürü ise, konuyla ilgili görüşmek isteyen basın mensuplarına, konunun okul dışında yaşandığını belirterek, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber