Validen hastaneye gece denetimi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALATYA Valisi Ulvi Saran, hiçbir görevliye haber vermeden gece Devlet Hastanesi'ne giderek denetim yaptı. Hastalarla tek tek görüşen Vali Saran, aksaklıkları yerinde tespit etti.

Vali Ulvi Saran'ın geçen kurban bayramı öncesi hastane ziyaretinde yatan hastaları ziyaret ederken bir hasta yakını, ?Sayın valim sizleri böyle haberli olarak değil de ansızın buraları denetlemenizi istiyoruz? dedi. Vali Saran, dün saat 23.00 sıralarında sivil plakalı araçla Devlet Hastanesi'ne gitti. Beraberinde önceden nereye gideceklerini bilmeyen gazetecilerle birlikte hastaneye gelen Vali Saran önce acil servise girdi. Burada inceleme yapan Saran, hasta kayıtlarının tutulduğu defteri inceledi. Kayıt defterindeki aksaklıkları tespit eden Vali Saran, nöbetçi doktorlardan bilgi aldı. Acil odasındaki kabinleri de gezen Vali Saran bazı aksaklıkların düzeltilmesi için yetkililere emir verdi.

?Acil Müşahade' odasındaki yatan hastaları da ziyaret eden Vali Ulvi Saran, hastalardan kendilerine yapılan hizmetten memnun kalıp kalmadıklarını sordu. Genel olarak yapılan hizmetten memnun kalan hastalar kendilerini ziyaret eden Saran'a teşekkür etti. Vali Saran daha sonra servislerin bulunduğu ana binaya geçti. Burada da katları gezen Vali Saran hemşirelerden hastalar hakkında bilgiler aldı.

Nöbetçi Başhekim yardımcısı ile birlikte tedavi odalarını da denetleyen Vali Saran, daha sonra yatan hastaları ziyaret etti. Hastalara ?geçmiş olsun' dileklerini ileten Saran, hastanenin hizmetini sordu. Burada genel olarak hastaneden memnun olunduğunu öğrenen Saran denetimini sona erdirdi. Bu sırada valinin hastaneyi denetime geldiğini öğrenen Başhekim Vahap Boztepe hastaneye geldi. Çıkışta başhekimle karşılaşan Vali Saran, denetim sonucu hastaların hizmetten memnun olduğunu ancak bazı aksaklıkların olduğunu söyledi. Özellikle hasta kayıt defterlerinde sorun olduğunu söyleyen Vali Saran, hastane ile ilgili genel sorunların ileri günlerde yazılı olarak Başhekimliğe iletileceğini belirterek hastaneden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber