Askere ?çıplak şınav' ayıbı!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Kasım 2010 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda önceki gün bir gazetede yer alan, bir askerin çırılçıplak soyulmasına ilişkin haber gündeme geldi

Deniz GÜÇER / VATAN ANKARA

AKP'li Komisyon Başkanı Zafer Üskül, olayı anlatarak, İstanbul'da bir kışlada postal bağı çözük olduğu için ceza olarak bir askerin çırılçıplak soyulmasını protesto etti. Üskül, ?Burada açıkça insan hakkı ihlali vardır ve alçakça bir olaydır. İnsanlık adına bu olayı araştıracağız. Yapılan insanlık onuruyla oynamaktır? dedi.

?3 general de çıplak'

Üskül'ün konuşması üzerine CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir söz aldı. Özdemir, ?Elbette bu askere yapılan insanlık ayıbıdır. Bir askeri çırılçıplak soyulmuş olması insan onurunu kırıcıdır. Ama Komisyon Başkanı olarak bir başka konuyu daha gündeme getirmenizi beklerdim. 3 generali çırılçıplak soyup Ordu'dan uzaklaştırdınız. Yani çırılçıplak olan sadece er değil. Apoletleri sökülüp çırılçıplak bırakın 3 generalin durumunu da keşke konuşsaydık? dedi.

?O idari bir karar'

Üskül bunun üzerine, ?O idari karar? derken, Özdemir, ?Hem Başbakan hem siz sürekli YAŞ kararlarına yargı yolu açılsın diyorsunuz. Hatta referandum yaptınız. Burada da insanlar kendilerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle yargıya gidiyorlar. Anayasal haklarını kullanıyorlar. Bu apalotlerini söküp atılmalarını gerektirir mi? Bundan büyük insanlık ayıbı olabilir mi?? diye sordu. Özdemir'in sözleri üzerine salonda soğuk bir hava estirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber