Başbakan Erdoğan, "Biz devleti, işsizlerin yerleştirildiği kurumlar olarak görmüyoruz. Geçmişte, 10 kişinin gerekli olduğu yere 100 kişi almışlar. Böyle çöktük. Bunun için ülke bu halde."

Haber Giriş : 28 Temmuz 2003 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Biz devleti, işsizlerin yerleştirildiği kurumlar olarak görmüyoruz. Geçmişte, 10 kişinin gerekli olduğu yere 100 kişi almışlar. Böyle çöktük. Bunun için ülke bu halde."

Başbakan Tayyip Erdoğan, geçmiş hükümetleri sorumsuzlukla suçladı. Dün, partisinin Gaziantep İl Kongresi'ne katılan Erdoğan, Türkiye'deki resmi işsiz sayısının 5.5 milyon olduğunu, kayıt dışılarla bunun 10-15 milyonu bulduğunu açıkladı.
"Bunları kucağımızda bulduk' diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Biz devleti, işsizlerin yerleştirildiği kurumlar olarak görmüyoruz. Geçmişte, 10 kişinin gerekli olduğu yere 100 kişi almışlar. Bununla siyaset yapmışlar. Akraba, eş, dost, partili, partisiz doldurmuşlar. Böyle çöktük. Bunun için ülke bu halde. İşe aldıkları bile bunlara oy vermedi. Bu gemi böyle yürümezdi. Parayla bir yere kadar yaparsın. Aslolan bir davaya inanmak."
Rant elde etmek isteyenlerin AKP'de yeri olmadığını belirten Erdoğan, parti saflarında kadınların daha fazla olmasını da istedi. Ekonomideki sıkıntılı dönemi aşmaya çalıştıklarını açıklayan Erdoğan, vatandaşların bazı talepleri karşısında "Biraz sabır. Her şeyi bir arada isterseniz buna gücümüz yetmez. Artık hortumlar kesildi, ekonomi canlanıyor" dedi.

Üç kırmızı hat
Erdoğan, konuşmasında, 'üç kırmızı hat' diye nitelendirdiği, 'dine dayalı milliyetçilik, ırka dayalı milliyetçilik ve bölgesel milliyetçilik' kavramlarına vurgu yaptı. Asla dine dayalı milliyetçilik yapılmayacağını belirten Erdoğan, Hıristiyan ya da Yahudi diye kesinlikle inançlarından dolayı kimseye zulmedilmesini istemediklerini, inançların kendi güvenceleri altında olduğunu kaydetti.
Erdoğan, geçmiş hükümetlere yönelik eleştirilerini, partisinin Kahramanmaraş İl Kongresi'nde de sürdürdü. Erdoğan, şöyle dedi: "3 Kasım'dan önce rantiye şebekelerine 2.250 katrilyon kazandıranlar artık iktidarda yok. Kazananlar da artık bizden bir şey beklemesin. Bunlar sandığa gömüldü. Bu faizler olmasa Türkiye nerede olurdu? Bunun vebali kimde? Faturayı millete kestiler.
Bizler makama oturup gurur yapalım, hava atalım düşüncesinde değiliz. Bizler milletin hizmetkârıyız. Vatandaş bize 'Allah razı olsun' desin bu bizi mutlu eder."
Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmalarında Cem Uzan'a da yüklenmeyi sürdürdü:
"TV'leri, gazeteleri var. Bir yerleri boşaltıyorlar, her gün değişik iftira atıyorlar. Ama şunu bilin ki ana vana emin ellerde. O yüzden çıldırıyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Rantiye devri kapandı. Devletten kredi alıp devlete para satma dönemi kapandı. Tezgâhları bozuldu."


radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber