Bacağı kesildi ama okuma aşkını kaybetmedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Kasım 2010 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNAL LİVANELİ

Konya'da kemik kanseri olduğu için bir bacağı kesilen ve tedavisi devam eden ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Gamze Yılmazok (13), okuma azmiyle herkese örnek oluyor.

Gamze'ye 13 ay önce kemik kanseri teşhisi konulmuş. Daha önce iki ayrı hastanede tedavi gören Gamze'nin sol bacağı, bu yılın haziran ayında kesilmiş. Selçuklu Tıp Fakültesi'nde kemoterapisi devam eden Gamze'nin okuma aşkı her şeye rağmen sürüyor. Derslerinden geri kalmamak için hastane bünyesinde oluşturulan ilköğretim okuluna devam ediyor.

Gamze Yılmazok, kendilerine hastanede eğitim fırsatını sağlayan büyüklerine de minnettar. Hastanedeki arkadaşlarının resimlerini yerleştirdiği bir tablo hazırlayan Gamze, bu tabloyu önceki gün Konya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya Öğretmenler Günü hediyesi olarak verdi. Bakan Çubukçu da bugüne kadar en anlamlı hediyeyi Gamze'den aldığını dile getirdi. Gamze'nin öğretmeni Mustafa Büyükadıgüzel, Gamze'nin yeni bilgiler öğrenmeye çok istekli ve öğrenme azminin herkese örnek olacak nitelikte olduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber