ÖSYM'nin KPSS-Lise/Önlisans verdiği önem bu olmamalı

2010 KPSS Ortaöğretim- Önlisans sınavı bugün yapıldı. 31 Ekim 2010 tarihinde yapılan KPSS Öğretmenlik sınavı öncesinde, ÖSYM'nin KPSS'ye de en az ÖSS kadar önem vermesi gerektiğini belirtmiştik. Bu haber sonrasında sınav soruları aynı gün yayımlanmıştı. Ancak, KPSS'nin lise bölümüne 1,5 milyon, önlisans bölümüne ise 600 bine yakın aday katılmasına rağmen, 28 Kasım 2010 tarih ve saat 21:00 itibariyle sınav soru ve cevapları hala yayınlanmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2010 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün yapılan sınav ÖSS sınavı olsaydı, ÖSYM Başkanlığı Cuma gününden, sınav soru ve cevaplarının Pazar günü, hangi saat itibariyle yayımlanacağını açıklardı. Gazeteler de bir gün sonra sınav soru ve cevaplarını ek olarak verirdi. Ama, Başkanlık hala KPSS sınavının ne kadar önemli bir sınav olduğunun farkına varamamıştır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2 milyon 100 bin adayı ilgilendiren bir sınavda, gene ilgisiz davranmış ve binlerce adayı bilgisayar başına mahkum etmiştir.

Sınav biteli saatler olmasına rağmen, ÖSYM Başkanlığı hala sınav soru ve cevapları yayınlamamıştır.

Sınava getirilecek "su"ya kadar herşey için açıklama yapan ÖSYM Başkanlığı, 2 milyon adayın merakla beklediği bir sınavda hala hiçbir açıklama yapmamıştır.

ÖSYM Başkanlığının bu ilgisizliğini üyelerin takdirine bırakıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber