Başkan'dan, istenmeyen müdürlere yeraltında makam odası/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2010 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'da Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü tarafından alındıkları görevlerine, mahkeme kararıyla geri dönen 6 birim müdürü önce tek bir odaya konuldu.

Bu konuda da mahkemeye başvurarak kazanan 6 müdürden 3'ü, bu kez Belediye Başkanı Külcü'nün talimatıyla, mülkiyeti belediyeye ait Turgut Özal İş Merkezi'nde, girişin 2 kat altında penceresi ve havalandırması bulunmayan odalara gönderildi. Odaların bulunduğu katın girişinde demir parmaklıklı kapı olduğunu belirten müdürlerin avukatı Tufan Köse, ?Uygulama bir hücre hapsi niteliğindedir? diyerek karara itiraz etti.

Geçen yıl Nisan ayında Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün emriyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Tortum Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü, Zabıta Müdürü Murat Berksun Mezarlıklar Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Eren Hukuk İşleri Müdürü, Hal Müdürü Tuncer Baykal Otobüs Terminali Müdürü, Mezarlıklar Müdürü Haşim Avcı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü, Otobüs Terminal Müdürü Bekir Çakmak da Hal Müdürü olarak görevlendirildi.

Bu 6 müdür 3 ay sonra da görevlerinden alınıp, birimlerine uzman olarak atandı. Bu duruma tepki gösteren müdürler, Çorum İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek, müdürlerin tekrar müdürlük kadrosuna iadelerine karar verdi. Ancak müdürler, makam odalarına gittiklerinde kapı kilitlerinin değiştirildiğini gördü. Daha sonra 6 müdür, Belediye Başkanı Külcü'nün makam odasının bulunduğu 2 katlı belediye binasının zemin katındaki tek odaya yerleştirildi. Kendilerine telefon ve bilgisayar da verilmedi.

BİLGİSAYAR VE ODA İÇİN DE YARGIYA BAŞVURDULAR

Geçen yıl Aralık ayında tekrar yargıya başvuran müdürler ?Belediye Başkanı'nın mahkeme kararlarını uygulamadığı ve görevini kötüye kullandığını' ileri sürerek şikayetçi oldu. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Valilik olayı incelemesiiçin müfettiş görevlendirince, geçen Şubat ayında, 6 aydır boş odada oturan müdürlere bilgisayar verilip, internet bağlandı.

Bu kez müdürler Çorum İdare Mahkemesi'ne ?Makam odalarının verilmediği ve mahkeme kararlarının uygulanmadığı' gerekçesiyle ayrı ayrı dava açtı. Bu süre içerisinde Mezarlıklar Müdürü olan Murat Berksun, ?Rüşvet' iddiasıyla geçen Haziran ayında açığa alındı. Yerine ise aynı odada oturduğu Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Haşim Avcı atandı. Avcı, Belediye Başkanı'nın kararı ile tek odada oturdukları diğer müdürlerden ayrılıp Çöplü Mahallesi'ndeki Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki makam odasına yerleşti. Bunun üzerine tek odadaki müdür sayısıda 4'e indi.

YERALTINDAKİ DEPO MAKAM ODASI

Çorum İdare Mahkemesi geçen Eylül ayında Bekir Çakmak, Tuncer Baykal ve Ekrem Eren'in makam odalarına geri döndürülmeleri ve müdürlerin tek odayı kullandıkları uygulamanın iptaline karar verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir tarafından Çakmak, Tuncel ve Eren'e gönderilen yazıda, makam odası olarak kendilerine belediyeye ait Turgut Özal İş Merkezi'nin girişinin 2 kat altında bulunan ve daha önceden depo olarak kullanılan yerlerin tahsis edildiği bildirildi.

Mahkemenin, müvekkillerinin makam odalarına geri dönmeleri kararını verdiğini söyleyen müdürlerin avukatı ve aynı zamanda CHP İl Başkanı Tufan Köse, ?Şimdi de Çorum Belediye Başkanı mahkeme kararını uygulamayıp, müdürlere adeta bir hücre hapsi vermiştir. Bu uygulama bir hücre hapsi niteliğindedir? dedi.

ODALARIN PENCERE VE HAVALANDIRMALARI YOK

Söz konusu müdürlüklerin bulunduğu yerlerde makam odaları ve boş odalar bulunmasına rağmen, Başkan Külcü'nün böyle bir karar vererek müvekkillerini yıldırmaya çalıştığını öne süren Avukat Köse şöyle konuştu:

?6 müdürün bir odada toplanmasının kamu hizmetinin yürümesine engel olacağı düşünülerek, ayrı ayrı odalarının geri verilmesine karar verildi. Yine Belediye Başkanı evlere şenlik bir karar vererek Bekir Çakmak, Tuncel Baykan ve Ekrem Eren'e belediyeye ait iş merkezinin 2 kat altındaki demir parmaklıklarla girişi bulunan birer oda verdi. Odalarda bilgisayar ve telefon bağlantısı yok. Ayrıca bu odaların penceleri ve havalandırmaları da bulunmamakta. Yani dünyayla bağlantısı yok. Bu uygulamaların ahlak ve hukuka uygun olmadığını düşünüyoruz.?

Köse, karara itiraz ettiklerini ve Çorum 2'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne müracaat ederek zemin katta tespit yaptırdıklarını da dile getirdi.

BAŞKAN KONUŞMAK İSTEMEDİ

Çeve ve Sağlık Müdürü Yaşar Tortum'un ise davasının Çorum İdare Mahkemesi'nde devam ettiği belirtildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber