KESK'teki taciz BDP grubunu da tehlikeye attı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'te tacizde bulunduğu ileri sürülen BDP çizgisindeki Şimşek'in istifa etmemekte direnmesi sol grupların tepkisini çekti. Kulislerde Şimşek istifa etmezse Ufuk Uras'ın BDP'den istifa edeceği konuşuluyor. Bu durumda BDP Meclis'te grup kuramayacak

Hale Gönültaş / VATAN

ANKARA- KESK'te Genel Başkan Sami Evren'in istifasıyla sonuçlanan taciz olayı, siyasette de cepheleşmeye neden oldu.

KESK'te taciz olayı yaklaşık 5 ay önce yaşandı. Mağdur kadın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede taciz olayının yurtdışında bir görevde başladığını, iki kez de KESK binasında fiziksel taciz olarak devam ettiğini belirtti. Mağdur kadın, tacizin devam etmesi üzerine Sami Evren'e giderek durumu anlattı. Sami Evren de Şimşek'ten kadından özür dilemesi ve gereğini yapmasını istedi. Ancak Şimşek buna yanaşmadı. Bir süre bekleyen mağdur kadın, KESK MYK'ya bir dilekçe vererek yaşadığı taciz olayını aktardı ve Şimşek'in disipline sevk edilmesini istedi. Şimşek ise dilekçenin işleme konulamayacağını söyledi.

CHP destek verdi

7 kişiden oluşan MYK'da Şimşek'e BDP'ye yakın Yurtsever Emekçiler grubundan kadın kolları sekreteri Songül Morsümbül ile CHP, Halkevleri ve Devrimci Memur Hareketi grubuna yakın 3 üye destek verdi. Böylece Şimşek'in disipline sevk işlemi Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne yakın Evren ve Adnan Gölpunar'ın 2 oyuna karşılık reddedildi. Bu durum EDP ve BDP yanlılarını karşı karşıya getirdi.

BDP'liler taciz olayını MYK'ya taşıyan EDP'lileri siyasi komplo ile suçladılar. Konu BDP'nin Meclis grubuna da geldi. Şimşek ve Morsümbül'le görüşen BDP yöneticileri, Şimşek'e destek verdi. BDP'liler, taciz olayının KESK'e, BDP'ye ve dolayısıyla Kürt hareketine yönelik bir komplo olduğu düşüncesinde birleştiler. BDP'lilerin bu tutumu, EDP'li olduğu halde BDP'nin Meclis'te grup kurmak için gereken sayıyı kaybetmemesi için BDP'den ayrılıp EDP'ye üye olmama kararı alan Ufuk Uras açısından sıkıntılı bir durum yarattı.

Mağdur kadın tehdit edildi

KESK içinde sonuç alamayan mağdur kadın ise savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak mağdur kadın bir süre sonra tanımadığı iki erkek tarafından suç duyurusu dilekçesini geri çekmesi için tehdit edildi. Tehdidin ardından mağdur kadın suç duyurusu dilekçesini geri çekti ve KESK'teki görevinden istifa etti.

Bu gelişmeler üzerine kadın kuruluşlarının oluşturduğu FeminstBiz bir açıklama yaparak olayı kınadı. Ardından da ÖDP Kadın Kolları durumu kınayan bir açıklama yaptı. Konu EDP'nin geçen hafta sonu yapılan Parti Meclisi toplantısında da ele alındı. Evren ayrıca KESK yönetiminden yeniden Şimşek ile ilgili disiplin mekanizmasının işletilmesini istedi. Ancak MYK önceki kararında direnince Sami Evren istifa etti.

Bu gelişmelerin ardından gözler Ufuk Uras'a çevrildi. Kulislere Uras'ın istifanın eşiğine geldiği, ancak BDP yönetiminden, kendi partilerinden olan Şimşek'i istifaya zorlamaları beklentisi içinde olduğu iddiaları yayıldı. EDP'li olmasına karşın BDP'nin grup kurması için asıl partisine üye olmayan Uras'ın istifa etmesi durumunda BDP'nin Meclis grubu düşecek.

Ancak BDP yöneticileri dün VATAN'a taciz olayını bir komplo olarak gördüklerini belirterek, ?Olayı araştırmak için bir komisyon kurulmalı. Taciz olayının altında bir siyasi hesaplaşma olabilir? yorumunda bulundular. Uras dün gün boyu telefonlara yanıt vermedi. Uras'ın yakınındaki bir isim ise VATAN'a ?Uras istifa edecektir. Ama zamanını bilmiyoruz? dedi.

EVREN: ÖĞRETMENLİĞE DÖNECEĞİM

Taciz iddiaları nedeniyle istifa eden KESK Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Sami Evren, öğretmenlik mesleğine geri döneceğini söyledi.

Cihan muhabirine açıklamalarda bulunan Sami Evren, yaklaşık 10 gün sonra, genel başkanlık görevi öncesinde Bakırköyde'ki Behramağa İlköğretim Okulu'nda yaptığı fen bilgisi öğretmenliğine geri döneceğini açıkladı. Evren, ?Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aksi bir şey gelmezse eski okulumda görevime başlayacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber