KPSS'de toplanan bozuk para ve kırtasiye malzemeleri kızılay'a bağışlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kopya iddialarının ardından ülke gündemini uzun süre meşgul eden Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bir ilk yapılarak Çorum'da sınava giren adaylardan toplanan para ve kırtasiye malzemeleri, Kızılay'a bağışlandı.

Çorum'da hafta sonu gerçekleştirilen ve 26 bin adayın katıldığı KPSS sınavından Kızılay kazançlı çıktı. KPSS'de adaylardan toplanan bozuk para ve kırtasiye malzemeleri Kızılay'a bağışlandı. Sınava giren memur adaylarından toplanan kırtasiye malzemeleri ile bozuk paralar, ÖSYM Çorum İl Sınav Başkanlığı tarafından Kızılay Derneği Çorum Şubesi'ne bağışlandı.

Sınav sonunda toplanan 258 koli kırtasiye malzemesi ve 125 adet kumbara, ÖSYM Sınav Merkezi Başkan Yardımcısı Süleyman Akyol tarafından Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat'a teslim edildi.

ÖSYM Sınav Merkezi Başkan Yardımcısı Süleyman Akyol, Pazar günü gerçekleştirilen KPSS'nin sınav özelliğinin yanı sıra sosyal boyutunun olduğunu söyledi. Akyol, ÖSYM'nin eğitim bilimleri sınavından sonra bir dizi tedbirler alındığını belirterek, ÖSYM'nin her aday için 2 kalem, silgi, kalem traş, peçete ve şekerlerden oluşan bir paket hazırladığını ve sınava katılan adaylara dağıtıldığını söyledi. Malzemelerin sınav sonunda adaylardan toplandığını hatırlatan Akyol, bu malzemelerin ihtiyaç sahiplerine

ulaştırılmak üzere Kızılay'a teslim edildiğini söyledi.

Bozuk para ile sınava girememe durumunda da Kızılay Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda fırsata dönüştürüldüğünü açıklayan Akyol, "Tüm sınav binaları önüne kumbara konuldu. Gönüllülük esasına dayalı oarak bozuk paralar bu kumbaralara atılmıştır. Bu uygulama Türkiye'de kez yaşanıyor ve örnek olmasını istiyoruz. Böylelikle insanların yardım yapma isteklerinide karşılıyoruz" dedi.

Kızılay Derneği Başkanı Sedat Canbolat, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber