Kör eden ameliyata bakanlık soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2010 10:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afyonkarahisar'da özel bir hastanede yapılan katarakt ameliyatı sonrasında 7 kişinin kör olduğu iddiasıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirterek, ''Gerekeni en sert şekilde yerine getireceğiz'' dedi.

Recep Akdağ, sağlık muhabirleriyle Hekimevi'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Burada soruları yanıtlayan Akdağ, Afyonkarahisar'da yaşananlar ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akdağ, konuyla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığını sorulması üzerine şunları kaydetti:

''Elbette bir soruşturma talimatı verdim. Basına akseden tarafıyla, özel bir tıp merkezinin bir köye ya da köylere gidip bir tarama yaptığı ve daha sonra da bir ameliyat sonrasında aynı günde bu problemlerin ortaya çıktığı gibi bir bilgi var. Bu bilgi doğruysa bir soruşturma çok kısa süre içerisinde bunu açığa çıkaracaktır. Gerekeni en sert bir şekilde yerine getireceğiz. Bu şekilde tarama yapmak bir tıp merkezinin haddine değil. Bu iş şu anda Türkiye'de mevcut mevzuatımıza göre suç oluşturuyor. Dolayısıyla gerekeni yapacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber