Mali Hizmet Uzmanları Torba'yı göremedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Aralık 2010 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CAHİT SARAÇOĞLU / ANKARA

TBMM'ye torba kanun şeklinde sunulan yeniden yapılandırma yasa tasarısında 'uzman' sıfatıyla çalışanlar arasında ortaya çıkan ayrımın Gelir Uzmanları'nın yanı sıra, Mali Hizmetler Uzmanları'nı kapsamadığı ortaya çıktı. Mali Hizmetler Uzmanları TBMM'de hükümet yetkilileri ile görüştüklerini "Haklısınız. Ancak Maliye Bakanlığı ile görüşün" diye yönlendirildiklerini belirtirlerken, Maliye Bakanlığı yetkililerinin randevu vermediğini ileri sürdüler. Gelir Uzmanlarında olduğu gibi, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda çalışan mali hizmet uzmanlarının da yasanın çıkmasıyla maaşlarında bin TL civarında bir kayıp yaşanacak.

550 UZMAN ETKİLENİYOR

TBMM'ye sunulan ve içerisinde birçok sürpriz düzenlemenin yer aldığı torba tasarı, Maliye Bakanlığı Gelir Uzmanları gibi 550 Mali Hizmet Uzmanını da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, tasarının bu haliyle Anayasaya aykırı olduğunu öne sürdüler.

MALİYE 'KAPIYI KAPATTI' İDDİASI

Mali hizmet uzmanları, dernek bazında siyasilerle ve özellikle Ak Partilerle yaptıkları temaslarda, "Haklısınız, ancak Maliye Bakanlığı ile görüşün" yanıtını aldıklarını, ancak Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratlarının ise mali hizmet uzmanlarına kapıları kapattıklarını ileri sürdüler. Bu nedenle bugün Maliye önünde basın açıklaması yapacaklarını kaydettiler.

Tasarı amacıyla çelişiyor

Mali Hizmetler Uzmanları Derneği Başkanı Yavuz Ateş ise mesleğe alınma, yetiştirilme ve yeterlilik şartlarının diğer uzmanlarla aynı olduğunu dile getirdi. Ateş, "Bizler de diğer uzmanlar da kurumların merkez teşkilatına bağlı birimlerde çalışıyoruz. Aynı merkezi kadrolarda yer alan ve hatta aynı birimlerde çalışan uzmanlar arasında statü farklılığı yaratılması çalışma barışını zedeleyecektir. Bu durum, tasarının en önemli gerekçesi olarak duyurulan 'uzmanlar arasındaki maaş farklılığının giderilmesi' amacına da aykırıdır" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber