2022'de, Dil öğrenmeye gerek kalmayacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Aralık 2010 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Japonya 2022 yılında futbol maçlarını üç boyutlu hologram ortamda yayınlamayı planlıyor. 2022 Dünya kupasına ev sahipliği fırsatını Katar'a kaptıran Japonya'nın, proje tanıtımlarında sunduğu fikirler 2022'de teknolojinin futbolu ne çok etkileyeceğini gözler önüne serdi. İşte Katar'da düzenlenecek dünya kupasına kadar Japon teknoloji devi Sony'nin geliştirmeyi planladığı projelerden bazıları

Tam saha 3 boyutlu görüntü teknolojisi

Dünya kupası maçları 200 adet yüksek çözünürüklü kamerayla çekilecek ve görüntüler canlı olarak dünyanın her hangi bir yerindeki stadyuma hologram teknolojisiyle yansıtılacak. Böylece Katar'a gidemeyen seyirciler sanki maçlar bulundukları stadyumda oynanıyormuş gibi futbol seyrinin keyfini yaşayacak. Bu teknoloji ürün haline getirilebilirse, isteyen maçları evlerindeki yemek masasının üzerinden de izleyebilecekler.

Kartvizit bilgisayarla oyucu bilgileri

Neredeyse bir kredi kartı büyüklüğünde tasarlanması planlanan bilgisayarlar, GBS ve yüz tanıma özelliğine sahip olacak. Böylece seyirci bilgisayarını hangi oyuncunun üzerine tutarsa, ekrana o oyuncunun yaşı, kilosu ve performansı ile ilgili kişisel bilgileri gelecek. Ayrıca bu bilgisayarlarla seyirci bulunduğu stadda en yakın tuvaleti, danışmayı ve alışveriş noktasını kolaylıkla bulabilecek. Kaybolmak imkansız olacak.

Dil öğrenmeye gerek kalmayacak

Herkes farklı dili konuşsa da bu kulaklıklarla tüm dünya bir dili konuşuyormuş gibi anlaşılabilecek. Tercüman kulaklıklar farklı bir dilde söylenilenleri eş zamanlı olarak kulaklığı kullanan kişinin diline çevirecek. Hologram görüntü akışını sağlayan Arizona Üniversitesi'nden Prof. Nasser Peygamberian, 12 yıl içinde böyle bir teknolojiyi hayata geçirmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber