MEB, 2 yıla 1 kademe uygulamasında görüş bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu hizmet yerlerini önceki yönetmeliklerde il ve ilçe bazında belirlemekte iken 06/05/2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile bu uygulamayı değiştirmiştir. Bu uygulamadan 2 Yıla 1 Kademe konusu da direkt olarak etkilenmiştir. Yeni uygulamanın nasıl olacağını MEB, Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına sormuştur. Ayrıntılar için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu hizmet yerlerini önceki yönetmeliklerde il ve ilçe bazında belirlemekte iken 06/05/2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde; Öğretmen ataması ve çalıştırılmasında güçlük derecesi bakımından benzerlik ve yakınlık gösteren hizmet bölgelerinin il ve ilçelerine bağlı eğitim kurumları gruplandırılarak altı hizmet alanına ayırmış bu hizmet alanlarından 4.,5.,ve 6. hizmet alanlarını ise zorunlu hizmet alanları olarak belirlemiştir.

Bu hizmet alanlarına giren eğitim kurumları ve hizmet puanları Yönetmelik ekinde yer alan EK?2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesine uygun olarak düzenlenerek MEB Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştır.

EK?2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesine bakmak için tıklayınız.

EK?2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesindeki 4.,5.,ve 6. hizmet alanları zorunlu çalışma alanlarıdır. Bu alanların Kalkınmada Birinci Derecede Öncelikli Yöreler Listesinde bulunan illerde olması halinde buraya Atama ve yer değiştirme yönetmelikleri uyarınca (ilk atama, istek, eş durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle görev yerine atanmış olsa da) zorunlu yer değiştirmeye tabi personel zorunlu hizmetini ifa etmesi şartıyla (Öğretmen, müfettiş, müfettiş yardımcıları zorunlu atamaya tabi personeldir.) iki yıla bir kademe alacaktır.

Kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlerin listesi ve iki yıla bir kademe hakkında geniş bilgi için ?MEB'de, 2 yıla 1 kademe uygulaması değişti? haberimize bakınız.

?MEB'de, 2 yıla 1 kademe uygulaması değişti? haberimizde ?Zorunlu hizmet bölgesinde sözleşmeli öğretmen iken kadrolu olarak zorunlu hizmet bölgesine atanan öğretmenlerin iki yıl bir kademe alıp almayacağı, konusunda Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama ve yeni duruma göre iki yıla bir kademe uygulamasının nasıl olacağını açıklayan bir genelge yayınlaması beklenmektedir.? Demiştik

Bu hususta, Türk Eğitim Senin Bakanlığa başvurusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 12/11/2010 tarih ve 49196 sayılı yazıları ile 06.05.2010 tarihinde yürürlüğe giren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin ardından kademe ilerlemesi hakkında tereddütler yaşandığı ve bu nedenle Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığından görüş sorulduğu ve adı geçen kurumlardan cevap alınması halinde Valiliklere gerekli bilginin verileceği belirtilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 12/11/2010 tarih ve 49196 sayılı yazıları

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber