Felçli şehit babasına özel yol

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğlunun mezarına gidemeyen felçli baba için özel yol yapılmaya başlandı...

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde, şehit oğlunun mezarını, yolu kötü olduğu için ziyaret edemeyen felçli baba için Kaymakamlık yolu parke taşları ile döşemeye başladı, babaya da tekerlekli sandalye hediye etti.

Edinilen bilgiye göre, 1998 yılında Van'ın Çatak ilçesinde teröristlerle girdiği çatışma sonucu 21 yaşında şehit düşen Çemrek ailesinin altıncı çocukları Piyade Komando Astsubay Çavuş Barış Çemrek, Korkut köyünde, köy kabristanlığına defnedildi.

Sürekli oğlunun mezarını ziyaret eden ve şehit oğlunun kabri başında uzun saatler geçiren baba Aşur Çemrek (77), üç yıl önce geçirdiği felç sonucu oğlunun mezarını 300 metrelik bozuk yol nedeniyle ziyaret edemez oldu.

Anne Hanım Çemrek'in durumu Kaymakam Serdar Kartal'a bildirmesi ve yardım istemesi üzerine, Kaymakam Kartal'ın talimatıyla bozuk olan yolun parke döşenmesi için çalışma başlatıldı.

Oğlunun mezarını ziyaret eden ve çalışmaları eşi ve oğluyla takip eden anne Hanım Çemrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılında şehit verdikleri oğullarının mezarına bozuk yol nedeniyle güçlükle gelebildiklerini anlattı.

Eşinin 3 yıl önce felç geçirmesi ile yürümede zorluk çektiğini, araba ile belli bir yere geldikten sonra yol nedeniyle oğlunun kabrine kadar gidemediğini ve bu durumun kendisini son derece üzdüğünü anlatan Çemrek, ''Sayın Kaymakamımızdan yardım istedim. Sağ olsun kendisi bize söz verdi. Bugün bu sözün yerine getirilmesinden dolayı son derece mutluyuz'' diye konuştu.

Şehidin ağabeyi Müslüm Çemrek de, yolun yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederek, ''Annem yaşlılıktan kardeşimin kabrine gitmekte güçlük çekiyordu. Babam, kardeşimin ölümünden sonra sürekli mezarının başındaydı. Ancak 3 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle gidemez oldu. Bu onu çok etkiliyor. Artık bu sorun aşıldığı için çok mutluyuz. Kaymakam beye ve Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz'' dedi.

ÇALIŞMALARI İZLEYEN BABA DUYGULANDI

Yol çalışmalarını izlerken duygulanan baba Çemrek de, konuşma güçlüğü çektiği için, yalnızca mutluluğunu ifade edebildi.

Öte yandan, Belediye Başkanı Mustafa Saatcı ile birlikte yol çalışmalarını inceleyen Kaymakam Kartal, felçli Baba Aşur Çemrek'e, yol yapıldıktan sonra oğlunun kabrini rahatça ziyaret edebilmesi için tekerlekli sandalye hediye etti.

Dört ay önce göreve başladığını, şehit ailesinin kendisine talepte bulunması üzerine çalışma başlattığını söyleyen Kartal, şunları kaydetti:

''Yapılan çalışmayı takdir vesilesi olarak görmemek gerekir. Şehit alileri, şehit anneleri, babaları bizim kendi anne ve babalarımız gibidir. Muhakkak ki devletimiz, şehit aileleri için ellerinden gelen imkanı seferber etmek durumundadır. Amcamıza aynı zamanda felçli olduğu için ayrıca tekerlekli sandalyede hediye ettik. İnşallah bundan sonra da oğlunun mezarına gelerek dua etme fırsatı bulacak. Biz de çok mutlu olduk. Onların yüzlerindeki mutluluk ifadesini gördükçe biz de aynı şekilde şeref duyuyoruz, mutlu oluyoruz. Bundan sonra da şehit ailelerimizin yanında elimizdeki imkanları kullanarak durmaya devam edeceğiz.''

Bugünün Engelliler Günü olduğunu anımsatan Kartal, tüm engellilerin Engelliler Günü'nü kutlayarak, engellilerin bir gün değil, 365 gün hatırlanması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Saatcı da, belediye ekiplerini yolun tamamlanması için seferber ettiklerini belirterek, ''Şehit ailemizin mağduriyetini ortadan kaldıracak olmak bize mutluluk verdi. Her zaman şehit ailelerimizin yanındayız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber