Okulda kaydı olmayan çocukların evleri ziyaret edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul yönetimleri tarafından oluşturulacak ekipler, okula kaydı olmayan çocukların evlerini ziyaret edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, mecburi öğretim çağındaki okula kayıtsız çocuklarla ilgili bir genelge yayınladı. Söz konusu genelgede; mecburi öğretim çağında olup okula kayıtsız çocukların isim ve adres bilgilerinin, e- okul sisteminde güncellendiği belirtildi. Anayasa göre, öğrenci velilerinin çocuğunun mecburi ilköğretim kurumuna muntazaman devamını sağlaması gerektiği; özrü yüzünden okula gidemeyen çocuğunun durumunu en geç üç gün içinde okul idaresine bildirmekle yükümlü bulunduğu kaydedildi.

Genelgede, "Mülki amirler, eğitim müfettişleri ve zabıta teşkilatı ilköğretim çağındaki çocukların mecburi ilköğretim kurumlarına devamlarını sağlamakla veli yahut vasi veya aile başkanlarına ve okul idarelerine yardımla ve her türlü tedbiri almakla vazifelidir." denildi. Genelgede bu kapsamda, okul yönetimleri tarafından oluşturulacak bir ekiple kayıtsız çocukların ikametlerinin ziyaret edilerek, okula kayıtları için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Durumu uygun olan öğrencilerin, yetiştirici sınıf öğretim programlarına alınarak, öğrenimleri tamamlandıktan sonra yaş ve seviyelerine uygun sınıflara aktarılması gerektiği kaydedildi.

Okula kayıt edilmeyen çocukların gerekçelerinin belgeye dayandırılması gerektiğinin altı çizildi. Genelgede ayrıca, "2004 doğumlu çocukların kayıtları ilgi (b) yönetmeliğin 15. maddesi kapsamında yapılarak veli isteği üzerine bu öğrencilerin kayıtları bir yıl ertelenecek veya anasınıfına aktarılacaktır. Söz konusu çocuklar ve aileleriyle birebir görüşülmeden kayıt olmama gerekçeleri işaretlenmeyecek, bu çocukların okula kazandırılması için periyodik çalışmalar devam ettirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber