20 hükümet, 10 başbakan, 5 cumhurbaşkanı gördü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in tatil cenneti Çeşme'de görev yaptığı süre içinde 20 hükümet, 10 başbakan, 5 cumhurbaşkanı, 8 kaymakam ve 5 belediye başkanıyla çalışan Turizm İlçe Müdürü Osman Kabasakal (63), Ocak ayında emekli olacak.

İlçede İngilizce öğretmene olarak görev yaparken, vekaleten atandığı Çeşme Turizm İlçe Müdürlüğü görevini 31 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Kabasakal, bu sürede, Çeşme'nin turizmde gelişebilmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Kabasakal, ocak ayında emekliye ayrılacağını belirterek, ''Emekli olduktan sonra Çeşme Turizm Tanıtma Vakfını kurmak için çalışacağım. Artık gönüllü turizm elçisi olarak çalışmalarıma devam edeceğim'' dedi.

Türk-Yunan ilişkilerinin gelişebilmesi için 25 yılını harcadığını söyleyen Kabasakal, Sakız Adası'nda bulunan 17 ilköğretim okulunu İzmir'deki bazı okullarla kardeş okul yaptığını, Sakız Adası'nda yaşayanlarla karşılıklı sportif organizasyonlara imza attıklarını anlattı.

Çeşme'de kendilerinin Sakız Adası broşürleri hazırladığını, Sakız Adası'nda da Çeşme broşürler hazırlandığını ve halka dağıtıldığını anlatan Kabasakal, şunları söyledi:

''Bu çalışmalar sayesinde 5 yıl öncesine kadar 6 bini geçmeyen Yunanlı turist sayısı günümüzde 45 bine kadar yükseldi. Bu bizim için bir övünç kaynağıdır. Barışa hizmet ettiğime inanıyorum. Thedorakis Barış Ödülü sahibi olmak benim için gurur verici. Yeşil pasaporta vizenin kaldırılması konusunda Yunanlı meslektaşlarımla defalarca toplantılar düzenledik. Bu konuda Sakız Adası Valisi ve adada bulunan 11 belediye başkanının da emeği çok büyük. Sakız Valisi gerçek bir Türk dostu. Kendisine teşekkür ediyorum. Çeşme ve Sakız Adası'nda kullanılan hatta, yeşil pasaporta vizenin kaldırılması konusunda Ege denizini barış denizi yaptığımız için çok mutluyum. Artık eskisi gibi kavga, gürültü yok. Turizm pastasını ortak yiyeceğiz. Göreve yeni başladığım günlerde Yunanistan bize turist göndermiyordu ama o günler geride kaldı. Şimdi iki halk arasında şirket evlilikleri gerçekleştiriliyor. Çeşme turizmde bu yıl altın yılını yaşadı. Eskiden Çeşme'de İngilizce kursları yapılırdı, şimdi Yunanca kursları revaçta. Bir şeyleri değiştirebildiysek ne mutlu bize.''

Osman Kabasakal, görev süresi boyunca Cumhurbaşkanlarından Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül ile çalıştığını, başbakanlardan ise Süleyman Demirel, Bülent Ulusu, Turgut Özal, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Tansu Çiller, Bülent Ecevit, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan ile görev yapma şansı yakaladığını ifade ederek, ilçede de 8 kaymakam, 5 belediye başkanıyla turizm için birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber