CHP işsizliğin araştırılmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grubu, başta genç işsizlik olmak üzere, işsizliğin nedenlerinin araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, dünyada yaşanan ekonomik krizin, Türkiye'yi derinden etkilediği, bazı rakamlar iyileşme göstergesi olarak yorumlansa da bunun halka yansımadığı belirtildi.

Yaşanan krizin, her sektörü ve herkesi olumsuz etkilediğinin ifade edildiği gerekçede, işçiden memura, öğrenciden ev hanımına, emekliden geçici çalışana kadar her kesimde krizin en az bir olumsuz etkisine rastlandığı vurgulandı.

Ankara Ticaret Odasının, TÜİK istatistiklerinden yararlanarak hazırladığı rapora göre, çalışma çağındaki 11 milyon 574 bin gencin 3 milyon 732 binin çalışma hayatında, 3 milyon 911 binin öğrenimini sürdürdüğü, 3 milyon 904 binin ise ne okuduğu ne de çalıştığı ifade edilerek, her 100 gençten 34'ünün atıl olduğu kaydedildi.

Gerekçede, atıllık oranının yüksekokul okuyan gençlerde daha yüksek oranda görüldüğü belirtilerek, "Ortaya konulan rakamlar her ne kadar ekonomik olarak yorumlansa da konunun psikolojik ve toplum psikolojisi yanı bulunmaktadır.

Bu derece olumsuz ekonomik tablonun sonucunda yurttaşlarımız bunalıma girmekte ve toplumsal olarak bir patlamanın eşiğine gelinmektedir. Bölgesel adaletsizlikler, kardeşlik ve sosyal barışı da tehdit etmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber