İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

29 bin 347 öğretmenin ataması yapıldı, sonuçlar için TIKLAYIN

VİDEO HABER - Milli Eğitim Bakanlığı, 29 bin 347 kadroya öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolasıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Atama sonuçları saat 12:00'de açıklanacağı açıklanmasına ramen MEB süpriz yaparak saat 11:00 itibariyle sonuçları açıkladı. Atanan öğretmen adayları 7 Aralık'ta göreve başlayacak. Atama sonuçları ve detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2010 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, 29 bin 347 kadroya öğretmen atadı.

Minumum puanları içeren sonuçlar daha sonra yayınlanacaktır.


ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğretmen atamaları dolasıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, törende, hızlı değişimlerin yaşandığı bugünün dünyasında ülkelerin en önemli gücünü bilgili ve nitelikli insan gücünün oluşturduğunu, bilginin artık tek başına bir güç olmaktan çıktığını, bilgiyi etkin kullanmanın daha önemli hale geldiğini söyledi.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de müfredatların yenilenmesinden, bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanılmasına kadar çok geniş bir yelpazede bir dönüşüm süreci yaşandığını belirten çubukçu, şunları kaydetti:

?Öğretmenlerimizin yüzde 73'ünün 40 yaşın altında olduğu düşünüldüğünde eğitimin tüm bileşenlerinde yaşanan değişim, dönüşüm sürecine genç öğretmenlerimizin daha çabuk uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Genç bir nüfusa, genç bir öğretmen kadrosuna sahip olmamız iyi değerlendirildiği takdirde gerçekten de ülkemiz için çok büyük bir zenginliği ve çok büyük bir avantajı oluşturuyor. Öğretmenlerimiz eğitimde arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamızda çok önemli bir role sahip.?

Bakan Nimet Çubukçu, 30 bin öğretmen atamasında boşalan pozisyonlara da sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını dile getirdi.

90 BİN ÖĞRETMEN BAŞVURUDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, 96 alanda, 26 bin 934'ü ilk atama, 66'sı milli sporcu, 3 bini kurum içi - kurumlar arası yeniden atama kontenjanından olmak üzere 30 bin öğretmen ataması yapılacağını söyledi. Başvuruların 25 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında alındığını hatırlatan Yalçın, "92 bin 65 aday başvuru yaptı, genel müdürlükçe yapılan incelemede 90 bin 134 adayın başvurusu uygun bulundu." açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından, 9 rakamdan oluşan şifre numarası girilerek, bilgisayar ortamında atamalar gerçekleştirildi. Salondaki öğretmen adaylarının büyük heyecan içinde olduğu görüldü. Yansıtıların çok küçük olmasından şikayet eden öğretmen adayları, büyük bir dikkatle ekrandan isimlerini görmeye çalıştı. Bir öğretmen adayının atamasnın yapılması üzerine, salondan alkış sesleri duyuldu. Ataması yapılan öğretmenler, yarından itibaren görevlerine başlayabilecek.

96 BRANŞTAN ÖĞRETMEN ATANDI

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bugün gerçekleştirilen atama için 96 branştan başvuru alındığını, ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda en fazla sınıf öğretmenliği olmak üzere okul öncesi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, rehber öğretmenlik ve Türk dili ve edebiyatı branşlarından öğretmen alınacağını söyledi.

Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığının, 29 bin 347 kadroya öğretmen ataması dolasıyla MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, bilgi toplumunun bireylerini yetiştirecek öğretmenlerin nitelikli, kendini sürekli yenileyen, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan ve bu teknolojiden eğitim süreçlerinde başarılı bir şekilde yararlanan kişiler olması gerektiğini söyledi.

Bunun yanı sıra öğretmenlerin bilgilerini sürekli güncellemelerinin ve yaşam boyu öğrenme konusunda iyi bir rehber ve rol model olmasının zorunluluğuna işaret eden Çubukçu, ''Bugün artık bilgi elde etmeyi öğretmenle sınırlamak, onu dört duvar arasına hapsetmek mümkün değil. Dolayısıyla öğretmenlerden artık bilgi aktarmasını değil, öğrencilerine bilgiye ulaşma, anlama, analiz etme ve problem çözme becerilerini kazandırmalarını bekliyoruz'' dedi.

Kadrolu öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerden boşalan pozisyonlara yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirileceğini kaydeden Çubukçu, adayların başvurularını 23-29 Aralık 2010'da yapacaklarını ve atamaların 31 Aralık 2010'da gerçekleştirileceğini bildirdi. Çubukçu, ayrıca 47 kadroya da engelli öğretmen ataması yapılacağını, başvuruların 7-17 Aralık 2010 tarihleri arasına alınacağını, 20 Aralıkta da bilgisayar kurası çekileceğini duyurdu.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasının, eğitimin diğer basamaklarının da kalitesini etkileyeceğini, bu nedenle bu branşı çok önemsediklerine işaret eden Çubukçu, okul öncesi eğitimde net okullaşma oranını 2014 yılı sonuna kadar yüzde 70'in üzerine çıkarmayı, 5 yaş grubundaysa 2012'de yüzde 100 okullaşmayı hedeflediklerini anlattı.

Çubukçu, şöyle devam etti:

''5 yaş okul öncesi eğitimin pilot uygulamasını bu eğitim öğretim yılı itibarıyla 32 ilden 57 ile çıkardığımız düşünüldüğünde okul öncesine verdiğimiz ağırlığın önemi daha iyi anlaşılacaktır. 2012-2013 eğitim öğretim yılına kadar okul öncesi eğitimi kademeli olarak 81 ilimizde yaygınlaştırmış olacağız. Bundan 8 yıl önce Türkiye'nin okul öncesi eğitimde sembolik düzeylerde seyreden okullaşma oranının son 8 yılda geldiği nokta hem çocuklarımız hem de ülkemiz adına gerçek bir kazanımdır.''

Bakan Çubukçu, göreve yeni başlayacak öğretmenlere de şöyle seslendi:

''Tıpkı 20. yüzyılda olduğu gibi 21. yüzyılın Türkiye'sini şekillendirecek olan nesli sizler yetiştireceksiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseri olacaktır' diyerek öğretmenlere duyduğu güveni dile getirmiş, ayrıca öğretmenlere ülkenin geleceğini emanet etmiştir. Öğretmenlerimiz bu emaneti bugüne kadar büyük bir onurla ve inançla taşıdılar. Eğitim ailemize yeni katılan çalışma arkadaşlarımın da omuzlarına yüklenen bu sorumluluğun farkında olduklarını düşünüyorum. Her biriniz öğretmenlik mesleğine ve ülkemizin yarınlarına hem kendinizi hem de öğrencilerinizi yenileyerek, yetiştirerek katkıda bulunacaksınız.''

Çubukçu'nun konuşmasının ardından salonda bulunan öğretmen adaylarından birer numara söylemeleri istenerek kura işlemi başlatıldı.

Bu arada, atamasına göre taban puanlar müzik öğretmenliğinde 57.6, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğinde 81.4, Türkçe öğretmenliğinde 86.2, beden eğitimi öğretmenliğinde 75.2, matematik öğretmenliğinde 88.7 olarak belirlendi.

Atamalar, MEB'in ''http://personel.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.


ATAMALAR YAPILIYOR

Bilindiği gibi Ağustos ayında yapılması planlanan 30 bin kadrolu öğretmen alımı KPSS'ye ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle, başvuruda bulunan öğretmen adayları açısından telafisi güç hukuki ihtilafların doğmaması adına durum netleşinceye kadar ileri bir tarihe ertelenmişti. Tekrarlanan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarının netleşmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen atama takvimi açıklamıştı.

25 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvurular kabul edildi.

30 bin öğretmenin ataması 6 Aralık 2010 (bugün) Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, bakanlıkta katılacağı törenle saat 10:00'da yapılacaktır. Atama sonuçları saat 12:00 'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü sayfasında açıklanacak.

Atanan öğretmen adayları 7 Aralık'ta göreve başlayacaktır.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber