MEB, sınav sonuçlarının e-okula zamanında işlenmesini istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 26/11/2010 tarih ve 18194 sayılı ?E-Okul Bilgi Girişleri? konulu yazıları ile

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 26/11/2010 tarih ve 18194 sayılı ?E-Okul Bilgi Girişleri? konulu yazılarında; ?Tüm resmi ve özel ilköğretim ve ortaöğretim okullarının kurum ve öğrencilerine ait bilgiler e-okulda tutulmakta olup, sisteme sürekli bilgi girişleri yapılmaktadır. Özellikle dönem sonlarında e-okul sistemine aşırı bilgi girişi ve belge dökümü yapıldığından bu dönemlerde okullarımı/ sorunlar yaşanmaktadır. Bunun için ilköğretim okullarımı/da:

1.Haltalık ders programlarının tamamen işlenmesi.

2.Öğretmenlere not giriş yetkilerinin verilmesi,

3. Sınav tarihlerinin sisteme eklenerek sınav sonuçlarının zamanında işlenmesi.

4.Dönem sonu beklenmesine gerek kalmayan davranış notları gibi girişlerin şimdiden yapılması.

5.Öğrenci kişisel bilgilerine ait eksikliklerin tamamlanması.

6.Öğrencisi olduğu halde kapalı görünen şubelerin aktif hale getirilmesi.

7.Öğrencilerin karne ve diğer belgelerine ait not girişlerinin demem sonuna bırakılmadan yapılması.

8.Okulda olması gereken öğrencilerin sınıf ve şubelerde bulunup bulunmadıklarının kontrol edilerek varsa halaların seri bir şekilde tamamlanması.

9.İl MEBBİS görevlileri öğrenci işlerinde teknik konulurdu yardımcı olduklarından ö/ellikle mevzuat bilgisi gerektiren (öğrenci başarısının değerlendirilmesi. ŞÖK işlemleri, sınıf yükseltme vb. işlemler) konularda en az şube müdürü düzeyinde işlem yapılarak Bakanlığımızla görüşmelerin sağlanması önem arz etmektedir.

Karne ve belge dökümü sırasında olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması hususunda gereğini önemle rica ederim.? açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber