Lisede öğrencilerden toplanan 130 bin lira kayıp

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Aralık 2010 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Fen Lisesi'nde mutemet olarak çalışırken öğrencilerden toplanan 130 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan 37 yaşındaki Mehmet Özavşar'ın 12 yıla kadar hapsi isteniyor.

Okulda ambar ve muhasebe yetkilisi olarak da görev yapan mutemet Mehmet Özavşar'ın okulun paralarını Mal Müdürlüğü'ne yatırmayıp, zimmetine geçirdiği iddiası üzerine Adana Defterdarlığı tarafından inceleme yapıldı. İncelemede mutemet Mehmet Özavşar'ın, 18 Şubat 2008 ile 5 Kasım 2009 tarihleri arasında toplam 130 bin 361 lirayı zimmetine geçirdiği saptandı. Olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirilmesinin ardından Mehmet Özavşar, 4 Ekim'de tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ?zimmet' suçundan 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan mutemedin yargılanmasına başlandı. İdari soruşturmada ise Okul Müdürü Sait Karadağ açığa alındı.

KABUL ETMEDİ

Suçlamayı kabul etmeyen Özavşar, kendisinin memur olarak ilk görev yeri olmasına ve kabul etmemesine rağmen zorla mutemetlik görevi verildiğini iddia etti. Okulda paraların idare tarafından tahsil edildiğini ileri süren Özavşar, ?Paraları genelde idare tahsil ediyordu. Ben sadece idarenin bana söylediği rakamlarla ilgili olarak makbuz kesiyordum. Kayıt dönemlerinde paraları velilerden bizzat tahsil ettiğim oldu. Bu paraları maliyeye götürüp yatırdım. Müdür yardımcısı bana 15 bin lira civarındaki parayı getirdi. Ben parayı teslim aldım. Defter dökümünü yapacaktım. Ancak o gün işlerim yoğun olduğu için yapamadım. Ertesi günü kasayı açtığımda paranın olmadığını gördüm. Parayı kim götürdü bilmiyorum. Zimmetimde olduğu iddia edilen diğer paraların hiç birisini ben görmedim. Sadece idarenin bana vermiş olduğu talimat doğrultusunda makbuz kestim. Defter kayıtlarını yaptım? dedi.

ÇOK GEZMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen dönemin okul müdürü 51 yaşındaki Sait Karadağ, mutemetle aynı lojmanda kaldığını, sürekli gezmesi ve gece geç saatlerde evine gelmesinden dolayı şüphelendiğini söyledi. Şüphelenince incelemek üzere defteri ve belgeleri istediğini belirten Karadağ, ?Hayat tarzı benim dikkatimi çekmeye başladı. Defteri ve belgeleri getirmesini istedim. Ancak her seferinde bahanelerle oyaladı. 2 kez tutanak tuttum. Resmi yazı yazdım. Komisyon kurdum. Sonra sanık benim hakkımda aslı astarı olmayan iddialarda bulundu. Bunun üzerine ben görevden alındım? diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber